Διεθνή

Ζοφερή προειδοποίηση από FEMA: Έως και 10 χρόνια χωρίς ηλεκτρισμό εάν ηλιακή υπερκαταιγίδα κτυπήσει τη Γη!

Ζοφερή προειδοποίηση από FEMA: Έως και 10 χρόνια χωρίς ηλεκτρισμό εάν ηλιακή υπερκαταιγίδα κτυπήσει τη Γη!

Η «τέλεια» ηλιακή καταιγίδα παρόμοια με εκείνη που χτύπησε τη Γη το 1859 θα έριχνε  το ηλεκτρικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών για τέσσερα έως 10 χρόνια αν χτυπούσε σήμερα, σύμφωνα με αδημοσίευτη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA).

Η έκθεση 36 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε  αυτόν τον μήνα, η οποία αποκαλύπτει παλιά κυβερνητικά έγγραφα που συχνά ανακτώνται  μέσω αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Το έγγραφο του 2010 είχε τίτλο, «Στρατηγικές μετριασμού για τη διοίκηση, τον έλεγχο και τις επικοινωνίες της FEMA κατά τη διάρκεια και μετά από μια ηλιακή υπερκαταιγίδα».

Η καταιγίδα που έπληξε τη Γη το 1859 ονομάστηκε Γεγονός Carrington και προκάλεσε κατάρρευση των  τηλεγραφικών γραμμών την πιο προηγμένη τεχνολογία της εποχής.

Προβλέποντας τι θα συνέβαινε εάν αυτή η κατηγορία ηλιακής καταιγίδας έπληττε τον πλανήτη μας σήμερα, το έγγραφο λέει: «Μπορεί να συμβούν σημαντικές καταρρεύσεις του ηλεκτρικού δικτύου στη Βόρεια Αμερική και αλλού και μπορεί να χρειαστούν 4-10 χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση».

Αλλά ακόμη και μια μικρότερη καταιγίδα, όπως αυτή που έπληξε τη Γη το 1921, «θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου» αν χτυπούσε σήμερα.

Η έκθεση προβλέπει ότι το Διαδίκτυο, η καλωδιακή τηλεόραση και η τηλεφωνική υπηρεσία θα κλείσουν. Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας επίσης θα χαθεί γρήγορα.

«Περίπου το 60% των πύργων κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ έχουν εφεδρική μπαταρία μόνο για 2-24 ώρες», αναφέρει η έκθεση.

«Καθώς αυτοί οι πύργοι χάνουν ισχύ, μεγάλα τμήματα του κυψελοειδούς δικτύου θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν.

Οι αστικές και κατοικημένες προαστιακές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν πύργους κυψέλης με εφεδρική γεννήτρια με αποθέματα καυσίμου που κυμαίνονται από 1-7 ημέρες, ανάλογα με την τοποθεσία και τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.»

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Αυξήθηκε η κατανάλωση αερίου την περασμένη εβδομάδα λόγω χαμηλής θερμοκρασίας

RadioVoice

Κίνα προς ΕΕ: “Να αξιολογήσετε «δίκαια» την κατάσταση της πανδημίας”

RadioVoice

Ιταλία: Η Μελόνι χαλαρώνει όλα τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

RadioVoice

Ντάουνινγκ Στριτ: Συνάντηση Μπ. Τζόνσον – Ρ. Σούνακ

RadioVoice

Ιταλία: Κίνδυνος να μειωθεί η παροχή νερού σε πολλές περιοχές

RadioVoice

Βρετανία: Συγκλονιστικά στοιχεία του NHS -Σε τριπλοεμβολιασμένους οι περισσότεροι θάνατοι Covid-19 – Μόλις το 15% σε ανεμβολίαστους – Δείτε αναλυτικά

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα