Διεθνή

Βρετανία: Πρώτο διάγγελμα της Λιζ Τρας έξω από τη διάσημη μαύρη πόρτα του Νο 10 στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Πρώτο διάγγελμα της Λιζ Τρας έξω από τη διάσημη μαύρη πόρτα του Νο 10 στη Ντάουνινγκ Στριτ

Πριν από λίγη ώρα η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λίζ Τρας έκανε το πρώτο διάγγελμα της έξω από τη διάσημη μαύρη πόρτα του Νούμερου 10 στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αφού απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχο της επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ήταν ένας πρωθυπουργός με τεράστια συνέπεια» σκιαγράφησε τις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Πρώτα απ’ όλα υποσχέθηκε περικοπές φόρων για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Δεύτερον δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να παγώσει τις τιμές ενέργειας καθώς από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν κατά 80%.

Τέλος υποσχέθηκε να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας με τις πολύωρες καθυστερήσεις στην περίθαλψη των ασθενών.

«Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναδουλέψει η Βρετανία», είπε η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι μια εύκολη δουλειά.

«Αλλά θα το κάνουμε», τόνισε η Λιζ Τρας υποσχόμενη να δουλεύει καθημερινά για να πετύχει τους στόχους της.

«Θα μεταμορφώσουμε τη Βρετανία σε ένα φιλόδοξο έθνος με υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ασφαλείς δρόμους και ευκαιρίες για όλους όσοι το αξίζουν.

Θα αναλάβω δράση και θα ενεργώ κάθε μέρα μέχρι να το πραγματοποιήσω», επεσήμανε η 56η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας.

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν – Λαβρόφ: Νέα επικοινωνία μετά τις ενδείξεις για αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης

RadioVoice

Μπιλ Γκέιτς… απειλεί: «Ασχολούμαι με δύο πράγματα – Την υγεία και την κλιματική αλλαγή»

RadioVoice

Βρήκαν.. νερό στην επιφάνεια της Σελήνης ισχυρίζονται Κινέζοι ερευνητές

RadioVoice

Μεξικό: Νέος ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε

RadioVoice

Το ψηλότερο δέντρο του Αμαζονίου: Ερευνητές χρειάστηκαν 3 χρόνια σχεδιασμού για να φτάσουν στην κορυφή

RadioVoice

Ζελένσκι: Ο σκοτεινός πρόεδρος πίσω από τις δυτικές αγιογραφίες – Εμπλέκεται σε δολοφονίες δημάρχων και αντιφρονούντων – Έχει επιβάλει ολοκληρωτικό καθεστώς

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα