Διεθνή

Β.Ζελένσκι σε ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ουκρανία θέλει να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας – Να τεθεί σε δημοψήφισμα»

Β.Ζελένσκι σε ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ουκρανία θέλει να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας – Να τεθεί σε δημοψήφισμα»

Συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους για πρώτη φορά μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία,

όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα.

«Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Πρόκειται για το σημαντικότερο σημείο», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων (…) βρίσκεται υπό συζήτηση, εξετάζεται εις βάθος», δήλωσε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ, που προβλήθηκε στο κανάλι της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.

Μιλώντας σε μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μια συνέντευξη που διήρκησε 90 λεπτά και για την οποία οι ρωσικές αρχές είχαν από πριν προειδοποιήσει ρωσικά ΜΜΕ να αποφύγουν να τη μεταδώσουν, ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις στη ρωσική γλώσσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η ρωσική επέμβαση προκάλεσε την καταστροφή πόλεων με ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ουκρανία και σημείωσε πως η καταστροφή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, στις συνομιλίες με τη Ρωσία, όμως αρνήθηκε να συζητήσει άλλα ρωσικά αιτήματα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων σε Βραζιλία και Χιλή

RadioVoice

Τούρκος θεολόγος σε γυναίκες: «Μην κυκλοφορείτε με κολάν και στενά παντελόνια»

RadioVoice

Κωνσταντινούπολη: Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή

RadioVoice

Τουρκία: Περισσότερες από 200 συλλήψεις για το Pride στην Κωνσταντινούπολη

RadioVoice

Γαλλία, Μελανσόν για τις εκλογές: «Γίναμε ηγετική δύναμη, νικήσαμε την Ακροδεξιά και επιστρέψαμε από το τίποτα»

RadioVoice

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όρθωσε τείχος προστασίας για διεκδικήσεις συνταξιούχων

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα