Διεθνή

Β.Πούτιν: «Αυτογκόλ της Δύσης οι κυρώσεις που επέβαλε στην Ρωσία – Επιδείνωσε τις δυτικές οικονομίες»

Β.Πούτιν: «Αυτογκόλ της Δύσης οι κυρώσεις που επέβαλε στην Ρωσία – Επιδείνωσε τις δυτικές οικονομίες»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες «έβαλαν αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς αυτές έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί, μεταδίδει το Reuters.

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, συνέχισε.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας οι οποίες ναι μεν θα πλήξουν την ρωσική οικονομία σε όρους επέκτασης, αλλά περισσότερο θα πλήξουν τις ίδιες διότι η Ρωσία έχει επάρκεια ενέργειας και πρώτων υλών αντίθετα με τις δυτικές χώρες που δεν έχουν.

Μία χώρα η οποία διαθέτει τα πάντα μέσα στο έδαφός της (συμπεριλαμβανομένου και των τροφίμων) δεν μπορεί να δεχτεί ουσιαστικό πλήγμα (να την κάνουν να πεινάσει).

Άλλωστε αυτό το μοτίβο εφαρμόστηκε για δεκαετίες και σε χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν την υπερεπάρκεια της Ρωσίας, όπως η Κούβα και το Ιράν και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν καλύπτοντας εκ των έσω πολλές εκ των βασικών τους αναγκών.

Σχετικά Άρθρα

Στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, πριν την επίσκεψη στην Τουρκία – Ποιους θα συναντήσει

RadioVoice

Ισραήλ: Δεν απαιτείται πιστοποιητικό-«πράσινο πάσο» για εστιατόρια, κινηματογράφους κ.α.

RadioVoice

ΗΠΑ: Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία – 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη

RadioVoice

Ρωσία: Φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Σιβηρία – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

RadioVoice

Ιταλία: Καταργείται το «πράσινο πάσο» εμβολιασμένου στα ΜΜΜ

RadioVoice

Ο Μπραντ Πιτ έκανε μήνυση στην Αντζελίνα Τζολί, επειδή πούλησε το Château σε πάμπλουτο Ρώσο

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα