Taste It

Τσικνοπέμπτη: Πώς να κάνετε τέλεια αρνίσια παϊδάκια

Τσικνοπέμπτη: Πώς να κάνετε τέλεια αρνίσια παϊδάκια

Υλικά

  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. ξερή ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώστε τα παϊδάκια και πετάξτε τυχόν θραύσματα οστών.
Βήμα 2
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύστε με τη μαρινάδα απλώνοντάς την καλά στο κρέας με το χέρι σας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για μισή ώρα ή για πιο έντονη γεύση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Πριν μαγειρέψετε τα παϊδάκια αφήστε τα να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση ή γκριλ) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τηγανίστε τα παϊδάκια σε 2 παρτίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Βήμα 5
Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον αποξηραμένη ρίγανη για έξτρα γεύση και λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.
newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Τούρτα με ζαχαρούχο καραμέλα

RadioVoice

Σοκολατόπιτα

RadioVoice

Μπισκότα Λεμονιού

RadioVoice

Παραδοσιακός Γαύρος Μαρινάτος

RadioVoice

Φιλέτο Κοτόπουλο με μια υπέροχη σάλτσα και πουρέ αρακά

RadioVoice

Ψωμάκια σκόρδου με τυρί κρέμα

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα