Πολιτική

Τουρκία: Ο πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον Τασούλα επειδή μίλησε για τουρκική κατοχή της Κύπρου

Τουρκία: Ο πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον Τασούλα επειδή μίλησε για τουρκική κατοχή της Κύπρου

«Ο πρόεδρος της βουλής της Ελλάδας με μία προκλητική προσέγγιση επιτέθηκε στην Τουρκία – Αυτό είναι καθιερωμένο έθιμο των Ελλήνων πολιτικών» σχολίασε ο Μουσταφά Σεντόπ

Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του Μουσταφά Σεντόπ, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών – μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβενία.

Κατά την ομιλία του ο κ.Τασούλας, επεσήμανε πως η τακτική Πούτιν παραπέμπει στην παράνομη εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. Η τοποθέτηση αυτή εξόργισε το πρόεδρο της Τουρκικής βουλής, που έστρεψε τα πυρά του κατά της χώρας μας, λέγοντας πως : «Το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μαζί με την Τουρκία».

«Ο πρόεδρος της βουλής της Ελλάδας με μία προκλητική προσέγγιση επιτέθηκε στην Τουρκία. Αυτό είναι καθιερωμένο έθιμο των Ελλήνων πολιτικών» σχολίασε ο Σεντόπ, παρουσιάζοντας τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την Κύπρο.

«Οι εθνικές ταυτότητες στήνονται πάνω σε μία ισχυρή ιστορία και στις βασικές αξίες. Το χτίσιμο εθνικής ταυτότητας πάνω στην αντίθεση είναι κάτι το αδύναμο και κάτι το οποίο δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Το κυπριακό θέμα είναι ξεκάθαρο νομικά. Ως καθηγητής νομικής μπορώ να μιλάω και να λογομαχώ για αυτό το θέμα για ώρες. Τουρκία Αγγλία και Ελλάδα είναι μαζί εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959 η Ελλάδα για να καταστήσει την Κύπρο ένα ελληνικό νησί από το 1962 έως το 1974 έσφαξε Τούρκους. Το 1974 αξιωματικοί που πρέσβευαν την ένωση μετέβησαν από την Ελλάδα στο νησί και άρχισαν να κάνουν γενοκτονία στους Τούρκους. Η Τουρκία κάνοντας χρήση τον αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων της που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1959 επενέβη και διασφάλισε την ειρήνη. Από το 1974 δεν υπάρχει αιματοχυσία στο νησί» δήλωσε. χαρακτηρίζοντας «ειρηνευτική» επιχείρηση την εισβολή στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής είπε πως «παρά την εχθρική στάση της Ελλάδας» η Άγκυρα δεν έθεσε βέτο το 1980 για την επιστροφή της στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, όταν είχε αποχωρήσει μετά το 1974 ως διαμαρτυρία για την εισβολή στην Κύπρο.

«Παρά την εχθρική στάση της Ελλάδας Απέναντι στην Τουρκία και παρά το ότι η Ελλάδα κατέστησε αρχή της το να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμφωνίες, η Τουρκία το 1980 δεν έκανε χρήση του βέτο και επέτρεψε στην Ελλάδα να επιστρέψει στη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Για ποιο λόγο ; Διότι η Τουρκία πάντοτε είναι καλόβουλη. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αποκάλυψη βόμβα Οικονόμου: Εισαγγελέας είχε εγκρίνει την τηλεφωνική υποκλοπή Ν. Ανδρουλάκη, Θ.Κουκάκη με λογισμικό Predator

RadioVoice

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Θερινός συναγερμός για εκλογικές λίστες – Όλα τα ονόματα

RadioVoice

Μητσοτάκης – ΗΠΑ: Βράδυ Δευτέρας η συνάντηση με Μπάιντεν – Όλο το πρόγραμμα

RadioVoice

Δημοσία δαπάνη και με τιμές Αρχηγού Κράτους η κηδεία του πρώην ΠτΔ Χ.Σαρτζετάκη

RadioVoice

Ελλάδα και Αλβανία ανανεώνουν για μία πενταετία το Σύμφωνο Φιλίας, Συνεργασίας, Καλής Γειτονίας και Ασφαλείας

RadioVoice

Χαμός στην Βουλή με τις τούρκικες μάσκες!

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα