Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άμεσα διαγωνισμός 1,7 εκατ ευρώ για την επισκευή των νέων λεωφορείων του Δήμου

Θεσσαλονίκη: Άμεσα διαγωνισμός 1,7 εκατ ευρώ για την επισκευή των νέων λεωφορείων του Δήμου

Άμεσα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός με τον οποίο θα γίνουν πλήρως λειτουργικά τα 49 λεωφορεία που αγόρασε από τη Λειψία ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε να μπούνε επιτέλους κανονικά σε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός θα έχει προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ και δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Για τα λεωφορεία αυτά, ο Δήμος έδωσε 550.000 €, τα παραχώρησε με χρησιδάνειο στον Οργανισμό, με τον δεύτερο να έχει αναλάβει το κόστος συντήρησής τους, ενώ έχει πληρώσει και τη μεταφορά τους από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ως τις αρχές του 2021 και τα 49 είχαν μεταφερθεί στην πόλη. Όμως στην πορεία η λειτουργία τους αποδείχθηκε προβληματική και από εκεί που έβγαιναν στο δρόμο 17-18 κάθε ημέρα, πλέον κυκλοφορούν 3-4.

Η συντήρησή τους έχει κριθεί απαραίτητη εδώ και πολλούς μήνες, αλλά όπως φαίνεται, η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι πλέον θέμα λίγων ημερών. Άλλωστε «από τον χειμώνα, καλοκαίρι» και τα συγκεκριμένα λεωφορεία δε θα βγούνε σε δρομολόγια, αν δεν διαθέτουν σύστημα κλιματισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του έργου, αφορά στην εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού και στα 49 οχήματα, καθώς για το κάθε λεωφορείο η δαπάνη πλησιάζει τις 10.000 ευρώ. Επίσης, στα 30 από αυτά θα πρέπει να αντικατασταθεί φίλτρο DPF για τoν καθαρισμό σωματιδίων πετρελαίου, μία δαπάνη της τάξης των 3.000-4.000 ευρώ για το κάθε ένα.

Πέρα από αυτές τις δαπάνες, θα γίνει η ρύθμιση των κινητήρων, ένα γενικό lifting των λεωφορείων, ενώ στο πλαίσιο της σύμβασης θα καλυφθεί και η συντήρηση των οχημάτων για δύο χρόνια.

Οδηγοί επιστρέφουν στο τιμόνι

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του ΟΑΣΘ, προσπαθεί να κλείσει τις ελλείψεις που έχει σε οδηγούς, επειδή πολλοί εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν ως οδηγοί, βρέθηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, σε θέσεις γραφείου.

Έτσι εχθές, όπως είχε γράψει και το GRTimes.gr, το υπηρεσιακό συμβούλιο του Οργανισμού εξέτασε την καταλληλότητα 80 οδηγών, που είχαν αποσπασθεί σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων. Αυτοί οι 80, επιστρέφουν στο τιμόνι καθώς έχει ήδη υπογραφεί η εκτελεστική απόφαση, ενώ θα εξετασθούν μία προς μία και οι περιπτώσεις των υπολοίπων οδηγών που δεν εργάζονται στη φυσική τους θέση.

Όπως έχει γραφεί, η διοίκηση του ΟΑΣΘ θέλει να επιστρέψουν στο τιμόνι 150 από τους συνολικά 359 παροπλισμένους οδηγούς, ενώ εννοείται πως θα εξαιρεθούν εκείνοι που για λόγους υγείας δεν κρίνονται ικανοί για να αναλάβουν υπηρεσία σε μέσο μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: grtimes.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Άρπαξε φωτιά πάρκινγκ στην Παραλία

RadioVoice

Καιρός Κυριακής: Υποχωρεί ο «Φίλιππος» – Βελτιωμένος ο καιρός με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

RadioVoice

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη – «Ποτάμι» η Τσιμισκή (βίντεο)

RadioVoice

Υπόθεση βιασμού: Ως «ύποπτοι διάπραξης εγκλήματος» κλήθηκαν πλέον από τη Δικαιοσύνη οι αδελφοί Λεβέντη της Coca Cola και δύο φίλοι τους

RadioVoice

Κρήτη – Ηράκλειο: Άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι την αδελφή του και τον ανιψιό του και εξαφανίστηκε

RadioVoice

Νέα μέτρα για τα self tests: Ποιες ημέρες θα γίνονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα