Διεθνή

Τα 4 σημεία που θα καθορίσουν την συνάντηση Λαβρόφ- Κουλέμπα

Τα 4 σημεία που θα καθορίσουν την συνάντηση Λαβρόφ- Κουλέμπα

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει μεγάλες ελπίδες από τις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Τουρκία, όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία θέτει τρία βασικά σημεία προς συζήτηση: κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των εδαφών της χώρας μας και επίσης επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων.

“Η Ουκρανία έρχεται με ισχυρή θέση. Το συμφέρον μας είναι να παύσουμε το πυρ, να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας, να επιλύσουμε τα ζητήματα των ανθρωπιστικών καταστροφών που δημιούργησε ο ρωσικός στρατός”, είπε ο Κουλέμπα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διογκωμένες προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις, αλλά η ουκρανική διπλωματία θα αποσπάσει τα μέγιστα.

Οι κύριες θέσεις του Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία:

1. Γίνεται σοβαρή δουλειά για την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, αλλά οι προσδοκίες είναι συγκρατημένες. «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες, αλλά θα αποσπάσουμε το μέγιστο».

2. Το ενδιαφέρον μας είναι σε τρία σημεία – κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση εδαφών, επίλυση ανθρωπιστικών θεμάτων και ανθρωπιστικές καταστροφές.

3. Ο Kuleba αξιολογεί τη διαπραγματευτική θέση ως ισχυρή. Ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στον στρατό, τη θέση του προέδρου, την πίεση των κυρώσεων και την υποστήριξη για την άμυνα της Ουκρανίας από τους εταίρους

4. Σύμφωνα με προβλέψεις: “Τι θα πάρουμε ως αποτέλεσμα είναι ένα άλλο ερώτημα. Εξαρτάται επίσης από τις οδηγίες και τις οδηγίες με τις οποίες πρόκειται να διαπραγματευτεί ο Λαβρόφ”.

Σχετικά Άρθρα

Νέα ανακάλυψη: Μια αδρανή μαύρη τρύπα – Εννέα φορές πιο μεγάλη από τον Ήλιο

RadioVoice

Ουκρανία: Περισσότεροι από πέντε εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, λέει ο ΟΗΕ

RadioVoice

Γερμανία: H Α.Μέρκελ προτείνεται για τη θέση του «διεθνούς διαμεσολαβητή» για την Ουκρανία

RadioVoice

Μαριούπολη: Έπεσε το Azovstal

RadioVoice

Πάπας Φραγκίσκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του για λόγους υγείας

RadioVoice

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Το ΝΑΤΟ να δει τις ενέργειες της ανυπάκουης Ελλάδας! Δεν κάνουμε πίσω στα δικαιώματα μας

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα