Διεθνή

Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο κρατών, στον συγκεκριμένο τομέα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ συζήτησε την Πέμπτη (13/01) με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, και συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία, όπως ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν έναν αριθμό ζητημάτων, κυρίως θέματα περιφερειακής ασφάλειας. Συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα. Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συζήτησαν επίσης για τις προκλήσεις στο παγκόσμιο τοπίο», επισημαίνει το γραφείο ενώ προσθέτει πως η συζήτηση «ήταν καλή».

Πούτιν και Μπένετ μοιράστηκαν απόψεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την πρόοδο των συνομιλιών στη Βιέννη, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να επισημαίνει τη σημασία μίας ισχυρής και αποφασιστικής στάσης στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Επιπλέον, ο Πούτιν προσκάλεσε τον Μπένετ και τη σύζυγό του στην Αγία Πετρούπολη, μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Ισραηλινό ηγέτη.

Ενημέρωση για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Στο μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις προτάσεις της Ρωσίας σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας και τη δουλειά πάνω στο ζήτημα με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος του Ναφτάλι Μπένετ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για τα οφέλη από την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νόμιμα επισημοποιημένων συμφωνιών, που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας και τη δουλειά που γίνεται σε αυτό με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ», τονίζεται σε σχετική δήλωση.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Μπένετ για τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στην επίλυση της διαμάχης στην Ουκρανία, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

«Διάφορες πτυχές της συνεργασίας Ρωσίας – Ισραήλ στην κατεύθυνση της Συρίας, τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συζητήθηκαν επίσης», καταλήγει το Κρεμλίνο.

Πηγή: Συνομιλίες Πούτιν-Μπένετ: Τι είπαν για την περιφερειακή ασφάλεια

Σχετικά Άρθρα

Σανγκάη: Ανακοινώνει νέα μέτρα για την κατάργηση του lockdown

RadioVoice

«Βράζει» η Ευρώπη: Εξεγέρσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία για τις αυξήσεις σε καύσιμα τρόφιμα, ενέργεια

RadioVoice

Πολεμικές ιαχές Ερντογάν: Δεν θα κάνω τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν τα νησιά στην Ελλάδα

RadioVoice

Ρωσία: Το BBC World News σταμάτησε να εκπέμπει

RadioVoice

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφέρειες λόγω ξηρασίας

RadioVoice

Καζάνι που βράζει και πάλι το Κόσοβο – Σε κατάσταση «υψίστης ετοιμότητας» οι Σέρβοι

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα