Διεθνή

Σκόπια: Η χώρα συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Σκόπια: Η χώρα συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Τα Σκόπια γνωστοποίησαν ότι η χώρα συμμετέχει στο νέο πακέτο κυρώσεων του Συμβουλίου της ΕΕ κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμη να αρχίσει τη διαδικασία εφαρμογής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, σε αυτό το στάδιο τα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ, στα οποία συμμετέχουν τα Σκόπια, στρέφονται κατά συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών και επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει ρόλο στην κατάσταση στην Ουκρανία και στους οποίους απαγορεύεται, επί παραδείγματι, να ταξιδεύουν μέσω κρατών μελών της ΕΕ και να έχουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους της ΕΕ.

Τα στοχευμένα μέτρα αφορούν επίσης σε περιορισμούς ως προς τη λειτουργία συγκεκριμένων τραπεζών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνάρτηση με τους οικονομικούς θεσμούς της ΕΕ και των κρατών μελών της.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έχουν καταδικάσει απερίφραστα τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, σοβαρή παραβίαση των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου, πλήγμα στη δημοκρατική τάξη και απειλή για τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι.

Σχετικά Άρθρα

«Die Welt», Βόμβα» από την γιατρό που ανακάλυψε την Όμικρον: «Με πίεσαν να πω ότι είναι σοβαρή ασθένεια – Δεν θα σωπάσω»

RadioVoice

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, δεν έχει νομική επίπτωση

RadioVoice

NASA: Έρχονται κοσμογονικές ανακαλύψεις που δεν τις έχει φανταστεί ο ανθρώπινος νους

RadioVoice

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επιτακτική ανάγκη να εκκενωθεί η Μαριούπολη

RadioVoice

Ρωσία: Ενσωματώνει και πέμπτη πρώην ουκρανική περιφέρεια! – Το Νικολάεφ στην βορειοανατολική Κριμαία!

RadioVoice

«Έπεσε» το WhatsApp – Προβλήματα στην επικοινωνία

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα