Υγεία

Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 700.000 εγγραφές μέσω φαρμακείων

Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 700.000 εγγραφές μέσω φαρμακείων

Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00 το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου
Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν στην άμεση ανάγκη των πολιτών για την εγγραφή στον νέο θεσμό.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΦΣ), πάνω από 700.000 πολίτες εγγράφηκαν στον προσωπικό τους γιατρό, επισκεπτόμενοι κάποιο φαρμακείο σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, οι πολίτες σε πανελλαδική κλίμακα οι οποίοι εντάχθηκαν στο σύστημα ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια.

«Τα φαρμακεία με ξεκάθαρη βούληση να ανταποκριθούν με αμεσότητα και ασφάλεια σε ανάγκες και στοχεύσεις της πολιτείας και του ΕΟΔΥ, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαχείριση της πανδημίας και διαχειρίζονται ήδη επιτυχώς μία σειρά από ηλεκτρονικές εφαρμογές που υπηρετούν τη μετάβαση στη ψηφιακή διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων υγείας, καθόσον ο φαρμακοποιός από τον πάγκο του μετέχει ενεργά», αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και απαριθμούν τις περιπτώσεις στις οποίες κλήθηκαν από την Πολιτεία να προσφέρουν έργο και ανταποκρίθηκαν.

* Στην πλατφόρμα καταχώρησης του ραντεβού εμβολιασμού για την COVID-19, στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών covid-19 του αποτελέσματος της διενεργούμενης στο φαρμακείο εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορονοϊό,

* στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο εμβολιασμού του διενεργούμενου στο φαρμακείο αντιγριπικού εμβολιασμού,

* ενώ είχε ήδη χειριστεί επιτυχώς την πλατφόρμα διάθεσης των self-test στους δικαιούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Πολιτεία οφείλει πλέον στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Υγεία μετά την πανδημία, να επιλύσει θεσμικά προβλήματα του κλάδου, να θεσμοθετήσει δράσεις και υπηρεσίες που ήδη παρέχονται, προς όφελος των πολιτών και του συστήματος υγείας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Σχετικά Άρθρα

Κορωνοϊός: 19.705 νέα κρούσματα, 46 θάνατοι, 349 διασωληνωμένοι

RadioVoice

Γρίπη: 174 κρούσματα στην Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

RadioVoice

Συχνή η διαταραχή ύπνου και η κόπωση μετά τη λοίμωξη με κορονοϊό

RadioVoice

Αυτό είναι το πιο φθηνό superfood που όλοι αγνοούν

RadioVoice

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού αντιθρομβωτικού φαρμάκου

RadioVoice

Υπουργείο Υγείας: Κρίσιμη εβδομάδα για τα διαγνωστικά κέντρα

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα