Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: «Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να σωπάσουμε»

ΠΟΕΔΗΝ: «Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να σωπάσουμε»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν στις 13:00 οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία μέχρι τη Βουλή δείχνοντας την αντίθεσή τους στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξαν για σήμερα από τις 12:00 έως τις 15:00 οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Περίπου στις 14:00 οι υγειονομικοί που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

«Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να μας κλείσουν τα στόματα με επικοινωνιακές ακροβασίες. Πολλοί ασθενείς θα γλύτωναν τη ζωή τους εάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήταν καλύτερα οργανωμένο στην πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη, στην εντατική θεραπεία.

Όμως η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα που αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο η σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν κρύβει τα σχέδιά της “να σπάσει αυγά”, όπως είπε ο πρωθυπουργός,

δηλαδή να καταργήσει, να συγχωνεύσει υγειονομικές μονάδες, για να προωθήσει τα σχέδια συρρίκνωσης, ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία διοργάνωση την κινητοποίηση.

«Προστατεύουν τον ιδιωτικό τομέα. Επίταξαν 665 κλίνες και καλυμμένες είναι οι μισές με περιστατικά χαμηλής βαρύτητας. Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει το σύνολό τους. Ζητάμε την επίταξη άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Να συνεφημερεύουν με τα Δημόσια Νοσοκομεία και να εισάγουν επείγοντα περιστατικά κορωνοϊού για νοσήλια στις κλινικές και στις ΜΕΘ» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

«Δεν είναι μηχανές οι υγειονομικοί»

«Οι υγειονομικοί δεν είναι μηχανές να εργάζονται χωρίς σταματημό ακατάπαυστα δύο χρόνια τώρα και κάθε ημέρα οι συνθήκες να χειροτερεύουν. Έχουν εξαντληθεί μέχρι λιποθυμίας» επισημαίνει.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί:

Δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ.
Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Άμεση επιστροφή εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Ανάκληση «επικίνδυνων» οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο προσωπικό.
Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
Ένταξη στα ΒΑΕ.
Αύξηση Μισθών.
Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας στο Κούλε Ηρακλείου

RadioVoice

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο τα ξημερώματα με 6 τραυματίες από συμπλοκή, αναφορές και για χρήση μαχαιριού

RadioVoice

Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο

RadioVoice

Πάτρα: Άρπαξε φωτιά πάρκινγκ στην Παραλία

RadioVoice

Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων

RadioVoice

Αχαΐα: Μεγάλη Δασική πυρκαγιά στην Καλλιθέα – Εκκενώνονται οι περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα