Κύπρος

Κύπρος: Πρόταση για άρση απαγόρευσης εισόδου σε ανεμβολίαστους κάνει ο υπουργός Υγείας σήμερα στο Υπ. Συμβούλιο

Κύπρος: Πρόταση για άρση απαγόρευσης εισόδου σε ανεμβολίαστους κάνει ο υπουργός Υγείας σήμερα στο Υπ. Συμβούλιο

Πρόταση για άρση της απαγόρευσης εισόδου σε νυκτερινά κέντρα, γάμους, βαφτίσεις, γήπεδα και θέατρα σε ανεμβολίαστα άτομα αναμένεται να θέσει την Τρίτη, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος παρακάθισε νωρίς το πρωί σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έγκριση της πρότασης για άρση της απαγόρευσης εισόδου σε χώρους εστίασης και κέντρα αναψυχής σε άτομα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, θεωρείται βέβαιη, ενώ κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 10:30, σήμερα, θα αποφασιστούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες, δηλαδή αν η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ή 48 ωρών.

Test to stay και στη Δημόσια Υπηρεσία

Στο μεταξύ, ενώπιον Υπουργού Υγείας και Επιστημόνων τέθηκε και η εισήγηση για επέκταση του προγράμματος Test to stay σε ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία.

Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό, ωστόσο, ακόμα δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του μέτρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η επέκταση του προγράμματος Test to stay σε νηπιαγωγεία και Προδημοτική Εκπαίδευση, με την ημερομηνία εφαρμογή να αποφασίζεται στο Υπουργικό.

Θα επιτρέπεται ο χορός

Επίσης, αναμένεται και επίσημα η άρση της απαγόρευσης του χορού σε νυκτερινά κέντρα, καθώς και η αύξηση της χωρητικότητας στα κέντρα διασκέδασης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ετοιμαστεί ειδικό πρωτόκολλο, οι λεπτομέρειες του οποίου θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες, έπειτα από διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής.

Αύξηση επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε συναθροίσεις, μείωση ποσοστού τηλεργασίας

Εξάλλου, ενώπιον του Υπουργικού θα βρεθεί σήμερα και η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε συναθροίσεις, περιλαμβανομένου και του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε οικίες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να μεταφέρει πρόταση για έγκριση, η οποία αυξάνει τον αριθμό ατόμων σε τραπέζι από 8 σε 12, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και αύξηση ατόμων που συναθροίζονται σε οικίες από 10 άτομά σε 20.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει, επίσης, τη μείωση του ποσοστού τηλεργασίας από 50% σε 25%.

Σχετικά Άρθρα

Λευκωσία: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας

RadioVoice

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη – Θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη

RadioVoice

Κατεχόμενα: Παράνομες μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

RadioVoice

Κύπρος: Παραδοχή Αριστοτέλους για διακίνηση ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές

RadioVoice

Σάλος στην Κύπρο: Αξιωματικός της Αστυνομίας, συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για να «κάψει» διευθύντρια και υποδιευθύντρια φυλακών

RadioVoice

Κύπρος: Ανησυχία για τον Ηλία Μαμαλάκη – Βρίσκεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λευκωσίας

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα