Ελλάδα

Παράνοια: Η Ευρώπη και ο κόσμος χαλαρώνουν μέτρα -Η κυβέρνηση σκληραίνει – Τέλος τα πιστοποιητικά νόσησης σε όσους νοσούν ξανά

Παράνοια: Η Ευρώπη και ο κόσμος χαλαρώνουν μέτρα -Η κυβέρνηση σκληραίνει – Τέλος τα πιστοποιητικά νόσησης σε όσους νοσούν ξανά

Η απόλυτη παράνοια από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της επιτροπής των «ειδικών» οι οποίοι αντί να χαλαρώνουν τα μέτρα τα σκληραίνουν.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε σήμερα (17/2) ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης

(όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο τους εξασφάλιζε δικαιώματα αντίστοιχα των εμβολιασμένων).

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε επίσης ότι σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4% ενώ στο 96% των κρουσμάτων η Omicron και στο μόλις 2,2% η Delta.

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Ομικρον παραμένει σταθερό ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες.

Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε.

Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της είπε ότι η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια ίσως να παρατείνει την ισχύ των μέτρων.

Ποιοι επανανοσήσαντες δικαιούνται το πιστοποιητικό νόσησης

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα εμβολιασμένων πολιτών η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Σχετικά με την αναστολή των υγειονομικών η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών».

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη Φωτιά στη Ναύπακτο: Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

RadioVoice

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: «Το καινούργιο ωράριο είναι προαιρετικό»

RadioVoice

Πάρος: Τραγικό τέλος της εξαφανισμένης γυναίκας – Βρέθηκε νεκρή

RadioVoice

Θεσσαλονίκη: «Διεθνές κύκλωμα πίσω από το βιασμό της 24χρονης» λέει ο δικηγόρος της

RadioVoice

Παράταση του λοκντάουν και… από την κυβέρνηση

RadioVoice

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο επιχειρηματίας Δ.Φιντιρίκος διαψεύδει κάθε εμπλοκή στην υπόθεση (φώτο)

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα