Πολιτική

Παπαθανάσης: Ανοικτή η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παπαθανάσης: Ανοικτή η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τη διαρκή στήριξη της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Status FM.

«Δεν θα βρείτε άλλες χώρες στην Ευρώπη που από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα να έχουν δώσει στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, συνολικά 50 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτή η στήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως τα μέτρα αυτά ανακουφίζουν.

Εκτίμησε ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα ανακουφίσει περισσότερα τα νοικοκυριά κατά 85% και κατά 82% τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι τα χρήματα αρχικά πήγαν στοχευμένα προς τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες αλλά πλέον κινούνται τα μέτρα και οριζόντια. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης και στις κινήσεις της κυβέρνησης για τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας τα οποία σύμφωνα με τη ΡΑΕ ανέρχονται στα 591,45 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ακόμη ότι «εδώ και τρεις ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτηθούν και να λάβουν δάνειο με επιτόκιο 0,35 της μονάδας.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να αιτηθούν κάθε μέγεθος επιχείρησης, να λάβουν δάνειο, και βεβαίως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, διότι καταρχάς είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, και στον αναπτυξιακό νόμο δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινάνε οι επιμορφωτικές συνεδρίες για την ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών

RadioVoice

Σήμερα κρίνεται το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη

RadioVoice

Μήνυμα Τζ. Τσούνη για 28η Οκτωβρίου: Οι Έλληνες γιορτάζουν την αρχή στον πόλεμο και όχι τη νίκη

RadioVoice

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

RadioVoice

Οικονόμου: Aνενεργό και νεκρό το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο – Θίγει κυριαρχικά δικαιώματα και άλλων χωρών

RadioVoice

“Έξαλλοι” οι Τούρκοι με Μητσοτάκη…«Καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ»

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα