Διεθνή

Ουκρανία: Χάκερ διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί συνθηκολόγησης

Ουκρανία: Χάκερ διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί συνθηκολόγησης

Χάκερ παρεισφρέουν σε κυβερνητικούς ιστοτόπους και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί συνθηκολόγησης Ρωσίας με Ουκρανία

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι χάκερ έχουν εξαπολύσει ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ιστότοπους της τοπικής κυβέρνησης για να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις ότι το Κίεβο έχει συνθηκολογήσει και ότι υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τη Μόσχα.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικής Επικοινωνίας και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε άγνωστος αριθμός επίσημων ιστοτόπων “περιφερειακών αρχών και τοπικών κυβερνήσεων” έχει πέσει θύμα ηλεκτρονικής παρείσφρησης και χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση “ψεμάτων” σχετικά με μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Υπηρεσία τόνισε ότι “ο εχθρός” είναι υπεύθυνος για την ευρεία εξάπλωση των χάκερ.

Η Υπηρεσία πως δεν απάντησε άμεσα για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν κατέστη σαφές σε ποιους ιστότοπους αναφερόταν. Αρχές του Κιέβου κινητοποιούνται ταχέως για να αποτρέψουν αυτό που περιγράφουν ως ρωσικά μυθεύματα για τον πόλεμο.

Η Ρωσία αρνείται ότι χρησιμοποιεί χάκερ για να πολεμήσει τους εχθρούς της, αλλά η χρήση κυβερνοκατασκόπων από το Κρεμλίνο σε επιχειρήσεις πληροφοριών έχει τεκμηριωθεί ευρέως στο παρελθόν.

Η ηλεκτρονική παρείσφρηση σε επίσημους ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή κυβερνητικούς λογαριασμούς για τη διάδοση παραπληροφόρησης έχει διαπιστωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές παρακολουθούν μια ομάδα χάκερ με την ονομασία “Ghostwriter”, η οποία κατηγορείται για ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους για να μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις.

Ερευνητές και η ουκρανική κυβέρνηση έχουν συνδέσει στο παρελθόν χάκερ με τη Λευκορωσία, η οποία έχει προσφέρει την επικράτειά της ως εφαλτήριο για την εισβολή της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Wimbledon, Κύργιος – Γκαρίν 3-0: Ιστορική πρόκριση του Νικ στα ημιτελικά σε grand slam!

RadioVoice

Ευλογιά των Πιθήκων: Αύξηση των κρουσμάτων στις δυτικές χώρες

RadioVoice

Ελεύθερη η δημοσιογράφος με το πλακάτ στο ρωσικό δελτίο ειδήσεων

RadioVoice

Γερμανικός Τύπος για Ερντογάν: Κατάφωρα επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα

RadioVoice

Γενετίστρια A.H.Caude στην βουλή του Λουξεμβούργου: «Παγκόσμιο πείραμα ο εμβολιασμός με mRΝΑ»

RadioVoice

Ιταλία: Δείτε την «απάντηση» των Ναπολιτάνων όταν ο δήμαρχός τους απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα (Βίντεο)

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα