Οικονομία

Ομόλογα: Διευρύνθηκε στο 3% το περιθώριο του ελληνικού 10ετούς – Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ομόλογα: Διευρύνθηκε στο 3% το περιθώριο του ελληνικού 10ετούς – Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι αποδόσεις των ομολόγων τη Δευτέρα (3/10), καθώς οι επενδυτές «επαναξιολογούν» τις προθέσεις της ΕΚΤ

Τα στοιχεία από την προθεσμιακή αγορά δείχνουν ότι οι προσδοκίες για μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -της τάξεως του 0,75%- στα τέλη Οκτωβρίου, έχουν μειωθεί. Άλλωστε, αρκετοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός έφθασε στο ανώτατο σημείο του τον Σεπτέμβριο, και αναμένουν να ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωση από αυτόν τον μήνα.

Στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις και οι τιμές υποχώρησαν ελαφρώς, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των γερμανικών ομολόγων να ξεπεράσει το 3%.

Στο 4,90% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,90% από το 4,86% που έκλεισε την Παρασκευή (30/9) έναντι 1,89% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 3,01% από το 2,89% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9820 δολάρια από τα 0,9805 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9764 δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης της ακρίβειας σε καύσιμα, ενέργεια, προϊόντα, υπηρεσίες, χτυπάει τα νοικοκυριά

RadioVoice

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

RadioVoice

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ μετά τις αποκαλύψεις για Πάτση

RadioVoice

Νέο Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ

RadioVoice

Νέο Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ

RadioVoice

Γαλλία: «Η Τουρκία έχει καταστεί η βασική πύλη εισαγωγών και εξαγωγών από και προς την Ρωσία»

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα