Κύπρος

Ο Τατάρ από τα κατεχόμενα: «Καθημερινά με αποκαλούν ανήθικο και πνευματικά καθυστερημένο»

Ο Τατάρ από τα κατεχόμενα: «Καθημερινά με αποκαλούν ανήθικο και πνευματικά καθυστερημένο»

Δεν έχουν πρόθεση να εμποδίσουν την ελευθερία έκφρασης, αλλά πρέπει να γίνεται έλεγχος στα όσα λέγονται και στα ΜΚΔ, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως καθημερινά ο ίδιος δέχεται χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις ποστασί αναφέρεται στην συνέντευξη που ο Τ/κ ηγέτης έδωσε σε ιδιωτικό τ/κ κανάλι και στο τι είπε για τα τρία «νομοσχέδια» που θεωρούνται ως περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης.

«Όταν το είδα για πρώτη φορά ρώτησα ‘ποιος το έγραψε, ποιος το έβγαλε’. Όμως, αυτά ούτως ή άλλως υπάρχουν στον υφιστάμενο νόμο. Δεν είπα σε κανέναν περάστε έναν τέτοιο νόμο.

Καθημερινά με αποκαλούν άτιμο, αναξιοπρεπή, γελωτοποιό, ανήθικο, πνευματικά καθυστερημένο. Μπορεί να γίνεται καθημερινά ένα τέτοιο ρεζιλίκι; Δεν υπάρχει οτιδήποτε αναφορικά με το διαδίκτυο στον σχετικό (υφιστάμενο) νόμο.

Το μόνο που θέλω είναι η εξεύρεση λύσης σε αυτά. Δεν θέλω τίποτε άλλο. Κανείς δεν έχει πρόθεση να εμποδίσει την ελευθερία έκφρασης.

Μόνο καταβάλλεται προσπάθεια να προστεθεί η πτυχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον νόμο».

Κάποιος κάνει ζωντανή μετάδοση από κάπου, μιλά όπως θέλει, προσβάλλει, συνέχισε ο κ. Τατάρ διερωτώμενος πού είναι η δημοκρατία σε αυτό.

Οι φράσεις ‘δυσαρέσκεια’ και ‘ψυχρότητα’, πρόσθεσε υπάρχουν ούτως ή άλλως στον υφιστάμενο «νόμο».

«Η Τουρκία δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Όμως, δεν έμειναν λόγια που δεν τα άκουσα. Χρειάζεται έλεγχος γι’ αυτό.

Αυτά τα βήματα που γίνονται είναι για να τεθεί υπό έλεγχο η έλλειψη ορίων στο διαδίκτυο. Η ελευθερία έκφρασης, η πολυφωνία είναι οι αρχές τις οποίες υποστηρίζω πιο πολύ», είπε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το ΡΤΚ τον κάλεσε σε παραίτηση, διερωτήθηκε με ποιο δικαίωμα το ζητούν αυτό λέγοντας ότι τον εξέλεξε ο «λαός» σε μια διαδικασία στην οποία συμμετείχε και ο Τουφάν Έρχουρμαν.

Διερωτώμενος ποιος είναι ο καβγάς του προέδρου του ΡΤΚ μαζί του, ο κ. Τατάρ είπε ότι κάθε φορά που βγαίνει στο βήμα της «βουλής» ο κ. Έρχουρμαν του επιτίθεται και υποστήριξε ότι ο ίδιος ουδέποτε έκανε τις δηλώσεις που του αποδίδει συγκεκριμένη διαδικτυακή εφημερίδα.

«Δεν βγήκαν τέτοιες λέξεις από το στόμα μου», είπε (εννοώντας την εφημερίδα Τερτζιουμάν Κίπρις) και κατέληξε λέγοντας ότι ανέθεσε στον σύμβουλο Τύπου του, Αϊντίν Άκκουρτ να κάνει «αυτό που πρέπει» για το θέμα αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Είσοδος και με rapid test 24 ωρών για επιβάτες που ταξιδεύουν προς την Κύπρο

RadioVoice

Κύπρος: Αυτοκίνητο κατέληξε σε χαντάκι στη Λεμεσό – Στο νοσοκομείο 3άτομα, τα 2 παιδιά

RadioVoice

Κύπρος: «Απρόθυμη» να δώσει πληροφορίες για τους ολιγάρχες

RadioVoice

Κύπρος, Εκτελεστικό Γραφείο ΔΗΚΟ: Στήριξη στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

RadioVoice

Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση από την CYMET, για ισχυρές καταιγίδες, σε ισχύ από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας

RadioVoice

Κύπρος: Κατάδικος αυτοκτόνησε στις κεντρικές φυλακές

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα