Διεθνή

Μαυροβούνιο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση λόγω μέτρων του κορωνοϊού- Στη Φινλανδία μεγάλο κονβόι που οι πολίτες ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

Μαυροβούνιο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση λόγω μέτρων του κορωνοϊού- Στη Φινλανδία μεγάλο κονβόι που οι πολίτες ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

Τα μέτρα του κορωνοϊού επιλέγουν να άρουν πολλές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο ενώ σε άλλες αυτά τα μέτρα οδηγούν στην πτώση κυβερνήσεων ή αν να επίκειται πτώση, με τους ανεμβολιάστους πολίτες κατά κύριο λόγο να βρίσκονται στα όριά τους και απαιτούν με διαδηλώσεις την επιστροφή στην κανονικότητα.

Έτσι παρελθόν αποτελεί η κυβέρνηση του Ζντράβκο Κριβόκαπιτς στο Μαυροβούνιο γιατί δεν διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία (έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόταση μομφής).

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, πρέπει τώρα να προτείνει υπηρεσιακό πρωθυπουργό μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από το κόμμα «Μαύρο στο Άσπρο», μία φιλοευρωπαϊκή συμμαχία στον κυβερνητικό συνασπισμό, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση Κριβόκαπιτς για ολιγωρία στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτυχία στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και επιβράδυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο Κριβόκαπιτς και οι σύμμαχοί του αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Κονβόι της Φινλανδίας

Σε μια αντιπαραβολή από τον Καναδά και θέλοντας να δείξουν από που ξεκίνησε χιλιάδες Φινλανδοί ξεκίνησαν το “κονβόι” στους κεντρικού δρόμους του Ελσίνκι απαιτώντας να καταργηθούν τα υγειονομικά πάσο και οι περιορισμοί.

Έτσι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Φιλανδίας στο Ελσίνκι το βράδυ της Παρασκευής για ν΄απαιτήσουν την άρση των υγειονομικών μέτρων και να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης στην τιμή του καυσίμου κίνησης και να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης.

 

Ο Τριντό εξαφανισμένος και τα ευρωπαικά κονβόι είναι σε εξέλιξη

Η κυβέρνηση Τριντό και η Βουλή στην Οτάβα φαίνεται σαν να τελούν υπό ομηρία. Ο Τριντό παραμένει σε κρυσφήγετο ενώ ανάλογες δράσεις κονβόι διαδραματίζονται και θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες και σ πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης όπως Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία κλπ.

Είναι σ΄εξέλιξη και στην Αυστραλία.

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Έρχεται σκληρός χειμώνας – Ακόμα και το «φυσικό αέριο με δελτίο»

RadioVoice

Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το πολιορκημένο Άζοφσταλ

RadioVoice

Ουκρανία: Η ουκρανική σημαία υψώθηκε και πάλι πάνω από το Μακαρίβ

RadioVoice

ΝΑΤΟ: Καλεί την Ρωσία να επιστρέψει αμέσως στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

RadioVoice

Σαρώνει η τροπική καταιγίδα «Άνα» σε Μαδαγασκάρη, Μοζαμβίκη και Μαλάουι

RadioVoice

Γαλλία: Στο 0,8% η διαφορά ανάμεσα στην Μαρίν Λε Πεν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα