Διεθνή

Μαρίν Λεπέν: Να αποκατασταθεί η μοναδική θέση της Γαλλίας στον κόσμο

Μαρίν Λεπέν: Να αποκατασταθεί η μοναδική θέση της Γαλλίας στον κόσμο

«Να αποκαταστήσει τη μοναδική θέση της η Γαλλία» στον κόσμο γιατί είναι «μια μεγάλη δύναμη». Αυτό δήλωσε, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, η Μαρίν Λεπέν.

Μπροστά σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, ιδιαίτερα ξένων, η Μαρίν Λεπέν παρουσίασε τις θέσεις της για την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της επιρροής της γαλλικής διπλωματίας» και λέγοντας ότι η Γαλλία είναι κληρονόμος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β πριν από σαράντα δύο χρόνια, είχε περιγράψει τη Γαλλία ως παιδαγωγό.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η αρχή που θα καθοδηγήσει τα βήματά της είναι η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος και η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής διπλωματίας: ανεξαρτησία, ισότητα και συνέπεια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη διπλωματία που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί στις 24 Απριλίου, η Λεπέν υποστήριξε την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, «χωρίς φυσικά να αποκηρύξει την πολυμέρεια».

Ζήτησε επίσης την «αποκατάσταση της μυστικής διπλωματίας, γιατί είναι η μόνη που είναι αποτελεσματική», επικρίνοντας έτσι αυτό που ονόμασε «φλύαρη και ανοιχτή διπλωματία του Εμανουέλ Μακρόν».

Αναφερόμενη στα ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα στις σχέσεις Γαλλίας – Γερμανίας, η Μαρίν Λεπέν ισχυρίστηκε ότι δεν έχει «καμία εχθρότητα» προς τη Γερμανία και θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη χώρα, αλλά επισημαίνει «αποκλίνοντα συμφέροντα». Καταλόγισε ωστόσο στην πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «επιδέξια ηγεμονία» στην Ευρώπη που οδήγησε σε λύσεις καταστροφικές για την Ευρώπη και για τη χώρα της.

Ισχυρίστηκε ότι «γνωρίζει καλά την οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και τις αμοιβαίες πολιτιστικές και πολιτισμικές επιρροές» των δύο χωρών και συνέχισε: «Είναι φυσιολογικό για το Βερολίνο να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και εμείς τα δικά μας, κάτι που ο πρόεδρος Μακρόν έκανε ανεπαρκώς».

«Δεν θα αφήσω τη Γερμανία να καταστρέψει τη γαλλική πυρηνική βιομηχανία», είπε ακόμη η Λεπέν.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, η Λεπέν είπε ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αποκηρύξει την εφαρμογή του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε επίσης ότι θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω».

«Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενό μανδύα των Βρυξελλών, τόσο περισσότερο θα κοιτάμε προς τον ευρύτερο κόσμο», είπε η Λεπέν.

Τέλος, αρνήθηκε ότι έχει φιλορωσικές θέσεις, ενώ λίγο πριν από τη λήξη της συνέντευξης υπήρξε ένταση στην αίθουσα με μια γυναίκα που έφερε φωτογραφία του Πούτιν μέσα σε μια καρδιά.

Η Λεπέν χαρακτήρισε τη γυναίκα προβοκάτορα και οι υπηρεσίες ασφαλείας την έσυραν εκτός της αίθουσας.

Σχετικά Άρθρα

Roland Garros: Αποκλείστηκε η Μαρία Σάκαρη

RadioVoice

Τραγικός θάνατος για Ιταλό: Έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων για να πιάσει το κινητό του

RadioVoice

Σκόπια: «Οι προδότες της “Μακεδονίας” κάηκαν» – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

RadioVoice

Τρόμος στις Μπαχάμες: Καρχαρίες επιτέθηκαν σε οκτάχρονο Βρετανό

RadioVoice

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Δραματικό SOS από τον δήμαρχο Μαριούπολης

RadioVoice

Alert! Το Ισραήλ καταργεί από σήμερα «το πράσινο πάσο» για covid-19

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα