Κύπρος

Κύπρος: Υποχρεωτική από 1η Φεβρουαρίου, η χρήση κράνους από ποδηλάτες – Έλεγχοι από Αστυνομία, έως 500 ευρώ το πρόστιμο

Κύπρος: Υποχρεωτική από 1η Φεβρουαρίου, η χρήση κράνους από ποδηλάτες – Έλεγχοι από Αστυνομία, έως 500 ευρώ το πρόστιμο

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Φεβρουαρίου, για ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, ο κανονισμός που καθορίζει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, σύμφωνα και με την Νομοθεσία.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι στις 30 Δεκεμβρίου, 2022, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας γνωστοποίηση του Εφόρου Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Κ.Δ.Π. 523/2022), που αφορά την έγκριση συγκεκριμένου τύπου προστατευτικού κράνους για ποδηλάτη ή επιβάτη ποδηλάτου.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, έχει καθορίσει ότι ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1078:2012+A1, να αναφέρεται ρητά ότι προορίζεται τουλάχιστον για ποδηλάτες και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Επίσης, καθορίζεται ότι εναλλακτικά, για μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρόνων, ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1080:2013 και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Βάσει της νομοθεσίας, η υποχρέωση για χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτη και επιβάτη ποδηλάτου υφίσταται από την 1η Φεβρουαρίου, 2023.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους, καθώς και καταγγελίες των σχετικών παραβάσεων, με στόχο την εφαρμογή και τήρηση των προνοιών της Νομοθεσίας για τη χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων.

Σε περίπτωση διάπραξης του αδικήματος και καταδίκης, ο παραβάτης θα υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ (€500). Το αδίκημα ρυθμίζεται εξωδίκως με το ποσό των €50.

Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο αυτούσιο κείμενο της γνωστοποίησης, μέσω του πιο κάτω συνδέσμου: https://bit.ly/3D8rHzW

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Παραδοχή Αριστοτέλους για διακίνηση ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές

RadioVoice

Τραγωδία στην Κύπρο: Πατέρας πυροβόλησε τον γιο του στην Λάρνακα και παραδόθηκε στην αστυνομία

RadioVoice

Κύπρος: Καραμπόλα 5 οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού προς Λευκωσία – 2 στο νοσοκομείο

RadioVoice

Κύπρος: Νέα πρόκληση από το κατοχικό καθεστώς του ψευδοκράτους, προχωρά στο άνοιγμα ολόκληρης της Αμμοχώστου

RadioVoice

Κύπρος: Την Πέμπτη η Συνάντηση του Ν.Χριστοδουλίδη με Τατάρ

RadioVoice

Κύπρος: Άνδρας περιέλουσε με βενζίνη και πήγε να κάψει συγγενείς του – Ένας νεκρός

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα