Κύπρος

Κύπρος: Συνεχίζει τη λειτουργία της η πρεσβεία στο Κίεβο

Κύπρος: Συνεχίζει τη λειτουργία της η πρεσβεία στο Κίεβο

Ανακοίνωση σχετικά με τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία εξέδωσε την Παρασκευή το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας ότι «η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο.

Συνεχίζει τη λειτουργία της για την παροχή καθοδήγησης και προξενικής αρωγής, ενώ έχουν γίνει διευθετήσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο έτσι ώστε, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσοι το επιθυμούν, να μπορούν οργανωμένα και με ασφάλεια να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων για τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, όπως παραμείνουν στις οικίες τους ή σε ασφαλή καταφύγια ή/και σε άλλους ασφαλείς χώρους, έως ότου επανεκτιμηθεί η κατάσταση για να καταστεί εφικτή η μετακίνηση τους.

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο συνεχίζει τη λειτουργία της για την παροχή καθοδήγησης και προξενικής αρωγής. Επίσης, έχουν γίνει διευθετήσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο έτσι ώστε, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσοι το επιθυμούν, να μπορούν οργανωμένα και με ασφάλεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να καλεί τους Κύπριους πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία όπως επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, με σκοπό να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα καθώς και τις προθέσεις τους. Επίσης, καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους, μέσω εγγραφής τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.connect2cy.gov.cy .

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών λειτουργεί (ωράριο λειτουργίας παρατίθεται) ως ένα επιπρόσθετο αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας, παροχής καθοδήγησης και τυχόν προξενικής αρωγής στους άμεσα επηρεαζόμενους Κύπριους πολίτες από την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

+380 44 499 6450/1

+380 97 504 9558 (αριθμός κινητού τηλεφώνου)

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected], [email protected]

Διεύθυνση Πρεσβείας:

24 Bulvarno-Kudriavska St., Level 2, 01601,Kyiv, Ukraine

Υπουργείο Εξωτερικών / Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων:

+357 22 801000 (Δευτέρα-Παρασκευή, ωράριο: 08:30-16:00, τοπική ώρα, Κύπρου, GMT+2)».

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Διέρρηξαν κατοικία στην στην Πέγεια της Πάφου και έφυγαν με… το χρηματοκιβώτιο

RadioVoice

Κύπρος: Ξεκινά η πολυεθνική άσκηση πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2022»

RadioVoice

Λευκωσία: Θλιβερή η τήρηση ίσων αποστάσεων από ΓΓ ΟΗΕ

RadioVoice

Κύπρος: Παραγγέλνουν ναρκωτικά με.. barcode διατηρώντας πλήρη ανωνυμία

RadioVoice

Νίκος Χριστοδουλίδης: Παρουσίασε τις θέσεις του για παιδεία, πολιτισμό και τον αθλητισμό

RadioVoice

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά κοντά στο πάρκο Αθαλάσσας

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα