Κύπρος

Κύπρος: Νέα διαμαρτυρία Ουκρανών την Παρασκευή στη Λεμεσό

Κύπρος: Νέα διαμαρτυρία Ουκρανών την Παρασκευή στη Λεμεσό

Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές ζήτησαν τη στήριξη της Κύπρου για αποκλεισμό της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT ΚΥΠΕ

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 12.00 στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, καλώντας σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, την Κύπρο αλλά και όλο τον κόσμο να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό, με κάποιους να σημειώνουν ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να ξυπνάς από βομβαρδισμούς, αφού έζησε την ίδια εμπειρία το 1974.

Ανέφεραν δε ότι από χθες ζουν με την αγωνία για την ασφάλεια της ζωής των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, που τους ενημερώνουν ότι ψάχνουν καταφύγιο στα μετρό και σε υπόγεια, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Μεταξύ άλλων, ζήτησαν τη στήριξη της Κύπρου για αποκλεισμό της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT, σημειώνοντας πως το θέμα δεν αφορά πλέον τα δάνεια και την αποπληρωμή τους, αλλά την ελευθερία μιας χώρας που αποτελεί ασπίδα, όπως είπαν, στην «ρωσική επεκτατική πολιτική».

Κρατώντας σημαίες της χώρας τους, πλακάτ με συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά της Ρωσίας και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Εν τω μεταξύ, μετά την χθεσινή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Ρωσικό Προξενείο στη Λεμεσό, τα γραφεία του έμειναν σήμερα, προληπτικά, κλειστά.

Σχετικά Άρθρα

Διαψεύδει η Ρωσία τις απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο

RadioVoice

Εκκλησία της Κύπρου: Ανεμβολίαστοι οι μισοί ιερείς όλων των Μητροπόλεων

RadioVoice

Κύπρος: Μεγάλη αύξηση κατά 48% στις μεταναστευτικές ροές καταγράφηκε τον Ιανουάριο

RadioVoice

Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

RadioVoice

Κύπρος-Kακοκαιρία: Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι ποτάμια, σφοδροί άνεμοι, πτώσεις δέντρων και αποκοπή καλωδίων της ΑΗΚ -Βίντεο

RadioVoice

Ερντογάν: Θα ενισχύσουμε ποιο πολύ την Τουρκική στρατιωτική παρουσία στην κατεχόμενη Κύπρο

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα