Κύπρος

Κύπρος: Εισήγηση για ποινική δίωξη του διοικητή της Yπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών

Κύπρος: Εισήγηση για ποινική δίωξη του διοικητή της Yπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών

Τη ποινική δίωξη του διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), ενός αστυνομικού της ίδιας Υπηρεσίας και ενός βαρυποινίτη που εκτίει φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών,

εισηγείται ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής που διόρισε ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας, για να διερευνήσει καταγγελίες που έγιναν από τη Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου.

Οι δύο γυναίκες είχαν καταγγείλει το περασμένο Ιούνιο ότι ο διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός επικοινωνούσε με κατάδικο στις Φυλακές και του ζητούσε επίμονα να βρει ροζ βίντεο που να εκθέτει τις δύο γυναίκες.

Τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει, αλλά κάποιοι είχαν διοχετεύσει μια φήμη την οποία ο διοικητής της ΥΚΑΝ εξέλαβε ως πραγματικότητα.

Όταν ο κατάδικος μετακινήθηκε από το κελί του, εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε και βρέθηκαν τα μηνύματα που αντάλλασσε με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, από τα μηνύματα προέκυπτε και εμπλοκή ενός ακόμη αστυνομικού αλλά και στοιχεία για συνεργασία των αστυνομικών με τον βαρυποινίτη με αντάλλαγμα την προσπάθεια πρόωρης αποφυλάκισης του.

Ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης που έκανε την έρευνα παρέδωσε χθες το πόρισμα του στο Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και σύμφωνα με πληροφορίες εισηγείται τη ποινική δίωξη των τριών, διαπιστώνοντας τη διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις η Διευθύντρια και η Υποδιευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου έκαναν τις καταγγελίες εναντίον του Διοικητή της ΥΚΑΝ, διατάχθηκαν δύο ποινικές έρευνες εναντίον τους με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους.

Η μία αφορούσε πληροφορίες για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Φυλακές και η άλλη την διαρροή ενός email ιδιωτικής εταιρείας το οποίο αποκάλυπτε ότι η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου,

προέκρινε τη παρακολούθηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων πολιτών αντί για την αναβάθμιση του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές.

Η διεύθυνση των Φυλακών είχε αντιδράσει στη πρόθεση της Υπουργού, γιατί η συλλογή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων θα επηρέαζε και πολίτες που δεν είναι κατάδικοι, αφού οι Φυλακές στη Λευκωσία βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή.

Το πόρισμα του Ποινικού Ανακριτή θα εξεταστεί από τον γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις για ποινικές διώξεις.

Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Στέφη Δρακου χθες δήλωσε πως έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διοικητής της ΥΚΑΝ, επιχειρώντας να τον επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Υποναύαρχος ε.α.: Ο Ερντογάν θα «χτυπήσει» στην Κύπρο – Δεν είναι χαζός να τα βάλει με την Ελλάδα

RadioVoice

Κύπρος: Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή ορισμένων μέτρων κατά του κορωνοϊού

RadioVoice

Κύπρος: Έκαψαν το όχημα 34χρονου στη Λεμεσό, προηγήθηκε καβγάς σε μπυραρία

RadioVoice

Άσκηση με τουρκικά μαχητικά αναγκάζει την Κύπρο να κλείσει αεροδιάδρομο

RadioVoice

Κύπρος: Στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη για την πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον

RadioVoice

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Χέρτζογκ θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο πριν από τη συνάντηση του με τον Ερντογάν

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα