Διεθνή

Koρονοϊός: Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Koρονοϊός: Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Η χρήση μάσκας προστασίας κατά του κορονοϊού θα ειναι επιβεβλημένη στις πτήσεις για τα επόμενα χρόνια, επειδή τα διαφορετικά διεθνή πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατη την απόσυρση του κανόνα, προειδοποιούν οι ειδικοί

H σύγχυση και το μίγμα των διαφορετικών διεθνών κανονισμών που ισχύουν και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οπως όλα δείχνουν για την αναχαίτιση της πανδημίας, «δείχνουν» ότι οι μάσκες προσώπου θα παραμείνουν για χρόνια στις πτήσεις.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα είναι ένας από τους τελευταίους περιορισμούς που θα καταργηθούν παγκοσμίως, προβλέπουν οι ειδικοί. Με άλλα λόγια θα είναι σχεδόν αδύνατο για τις μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες να επιτρέψουν στους επιβάτες τους να ταξιδεύουν χωρίς κάλυμμα προσώπου, λόγω της μίξης των διεθνών κανόνων.

«Μέχρι να υπάρξει μια εναρμονισμένη άρση των εντολών μάσκας στις πτήσεις από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι πιο απλό για τις αεροπορικές εταιρείες να τηρούν τους κανόνες σε ισχύ», δήλωσε στους Times ανώτερη πηγή απο τον κλάδο των αερομεταφορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεκριμένα περιμένουν «να ενεργήσουν ως «μία» όταν χαλαρώσουν τα μέτρα και επιδιώκουν «διεθνή συνέπεια» και συντονισμό. Ο Neil Sorahan, οικονομικός διευθυντής της Ryanair, είπε στην εφημερίδα ότι οι μάσκες θα είναι «μαζί μας για λίγο ακόμα» και οτι αυτό είναι ένα «μικρό τίμημα» συγκριτικά.

Συνέκρινε τις μάσκες με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που εισήχθησαν το 2006 για τον περιορισμό των επιβατών που παίρνουν υγρά στις χειραποσκευές τους, αφού η αστυνομία απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή αεροπορικής εταιρείας πρόσθεσε στην εφημερίδα: «Όπως τα σούπερ μάρκετ, σχεδόν σίγουρα θα διατηρήσουμε την ίδια πολιτική μέχρι να είναι ασφαλής η μετακίνηση. «Για παράδειγμα, οι κανόνες στις ΗΠΑ είναι πολύ σαφείς για τις μάσκες.«Θα ήταν γελοίο εκ μέρους μας να ζητήσουμε από τους επιβάτες να τις φορέσουν μόνο όταν μπαίνουμε στον εναέριο χώρο τους».

Σχετικά Άρθρα

Πανικός στη Βρετανία: Άδειασαν τα εμφιαλωμένα νερά από τα σούπερ μάρκετ

RadioVoice

Νέα τουρκική πρόκληση – Ντονμέζ: “Τα μνημόνια με την Τρίπολη θα καταστήσουν την Άγκυρα παγκόσμιο προμηθευτή φυσικού αερίου”

RadioVoice

Ολλανδία: Έξι νεκροί από το δυστύχημα με το φορτηγό κοντά στο Ρότερνταμ

RadioVoice

Βρετανία: Η Βουλή ξεκινάει έρευνα για το πως στήθηκε η πανδημία του τρόμου

RadioVoice

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν πήρε ρωσική υπηκοότητα και διαβατήριο

RadioVoice

Υεμένη: Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από κεραυνούς

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα