Διεθνή

Κομισιόν: Ναι στην ένταξη Βουλγαρίας στο ευρώ το 2024

Κομισιόν: Ναι στην ένταξη Βουλγαρίας στο ευρώ το 2024

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι η Βουλγαρία σκοπεύει να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2024 και η Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται για να υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Ο στόχος είναι εφικτός εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η Βουλγαρία ακόμη δεν πληροί δύο από τα προαπαιτούμενα για να ενταχθεί στην ευρωζώνη. Η χώρα αυτή δεν πληροί τους δείκτες σταθερότητας των τιμών και νομοθεσία που να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στη Βουλγαρία είναι άνισος. Αναφέρεται ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την χώρα δείχνουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός προκλήθηκε από την αύξηση στις τιμές της ενέργειας. Η επόμενη έκθεση αναμένεται να δείξει μια θετική αλλαγή τον επόμενο χρόνο, γιατί πληθωριστικές πιέσεις θεωρούνται προσωρινές και αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά. Για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω καθυστέρηση για τη Βουλγαρία στην πορεία προς την υιοθέτηση του ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η ευρωζώνη αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι χώρες της ΕΕ για να ενταχθούν στην κοινότητα (εξαιρουμένης της Δανίας).

Η έκθεση σημειώνει ότι η Σουηδία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία επίσης δεν πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ευρωζώνη.

Σχετικά Άρθρα

«Washington Examiner» για Ταγίπ Ερντογάν: «… κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»

RadioVoice

Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ: Μεταμφιεστείτε και φύγετε από την Μαριούπολη-Συντριπτική ήττα για το Τάγμα Αζόφ(βίντεο)

RadioVoice

Τι θα συμβεί στη Γη όταν ανοίξει η Σελήνη – Τι έλεγαν οι Έλληνες φιλόσοφοι

RadioVoice

Γερμανία: «Όχι» σε ενεργειακές κυρώσεις στην Ρωσία -«Έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο»

RadioVoice

Ο Β.Ζελένσκι προσφέρει στην Κίνα την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας!

RadioVoice

Απελπιστική η κατάσταση στο Σουδάν: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα