Οικονομία

«Κλείδωσε» η επέκταση του Fuel Pass – Αυξάνονται οι δικαιούχοι ίσως και τα ποσά

«Κλείδωσε» η επέκταση του Fuel Pass – Αυξάνονται οι δικαιούχοι ίσως και τα ποσά

Συνέχιση μετά την 30η Ιουνίου και διεύρυνση του fuel pass ανακοινώνει η κυβέρνηση πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δικαιούχοι θα αυξηθούν αφού ο εισοδηματικός πήχης που τώρα βρίσκεται στις 30.000 ευρώ οικογενειακού μεικτού εισοδήματος θα ανέβει και θα μπορούσε να φτάσει και τις 45.000€ όπως ισχύει με την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Διαπιστώνουμε ότι πλήττονται από τις αυξήσεις στα καύσιμα εισοδήματα που είναι πάνω από την περίμετρο αυτή των πιο ευάλωτων» δήλωνε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας τα σενάρια. Η παράταση του μέτρου δεν θα είναι μηνιαία αλλά για ευρύτερο διάστημα , πιθανότατα 2-3 μηνών.

Εξετάζεται όμως να ανέβει και το ίδιο το ποσό αφού τα ποσά των 30-55€ ήταν μικρά με μέσο τιμής στην αμόλυβδη τα 2€ , πόσο μάλλον τώρα που έχει φτάσει τα 2,37€/λίτρο. Όπως έγραφε το skai.gr το μέτρο κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο αφού διασφαλίζεται ότι τα χρήματα πηγαίνουν στους δικαιούχους και δεν χάνονται σε τυχόν μεσάζοντες – όπως συμβαίνει στις μειώσεις έμμεσων φόρων.

Οι ανακοινώσεις δεν θα εξαντληθούν στο fuel pass πάντως καθώς το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με την ημέρα. Αύξηση αναμένεται και για την επιδότηση στην αντλία ως προς το πετρέλαιο κίνησης αφού η κατάσταση πλέον είναι πολύ διαφορετική πλέον από όταν αποφασίστηκαν τα 15 λεπτά του ισχύοντος συστήματος.

Η αγορά ζητά επιδότηση στην αντλία και στην αμόλυβδη αλλά όλα δείχνουν ότι το μέτρο έχει απορριφθεί αφού το κόστος του είναι πολλαπλάσιο αυτού του πετρελαίου κίνησης γιατί και η χρήση είναι πολύ πιο ευρεία.

Ειδικά όμως τα νησιά χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση. Ενδεικτικά, στη Μήλο η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται 2,755€/λίτρο, στη Σαντορίνη 2,73€, στη Νάξο 2,7€ και στην Αμοργό 2,68€. Η διεύρυνση του μεταφορικού ισοδύναμου παραμένει στο τραπέζι γιατί μέρος των διογκωμένων τιμών οφείλεται στα μεταφορικά κόστη αλλά και γιατί έτσι επιδοτούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και όχι οι τουρίστες που είναι και το ζητούμενο για το υπουργείο οικονομικών. Οι νησιώτες θα ήθελαν βέβαια μια προσωρινή μείωση ΦΠΑ αλλά και αυτό το μέτρο δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ: «Τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ»

RadioVoice

Ακρίβεια: Η απελπισία στα ράφια και οι συνήθειες των καταναλωτών που αλλάζουν

RadioVoice

Eξαντλήθηκαν τα voucher για το North Evia – Samos Pass

RadioVoice

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες οικογένειες

RadioVoice

ΤΑΙΠΕΔ: Επιταχύνεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

RadioVoice

Χατζηδάκης για ασφαλιστικό: Απέρριψε τις τροπολογίες των κομμάτων

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα