Ελλάδα

Κάτω Αχαΐα: Εισαγγελική έρευνα για την υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων

Κάτω Αχαΐα: Εισαγγελική έρευνα για την υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων

Η υπόθεση σχετίζεται με την κλοπή 1.000 κωδικών και ονομάτων χρηστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, που αφορά υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων στη Δυτική Αχαΐα, με δράστη 28χρονο και τρεις συνεργούς του, μέλη του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Η υπόθεση σχετίζεται με την κλοπή 1.000 κωδικών και ονομάτων χρηστών, στην πλειοψηφία τους Ρομά, από λογιστικό γραφείο της Κάτω Αχαΐας, τον Οκτώβριο του 2021.

Ο 28χρονος -Ρομά- είχε συλλήφθη σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα τη στιγμή που επιχείρησε δηλώνοντας ψευδή στοιχεία να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα συνεργού του.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις καταγγελίες 6 γυναικών στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021 στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα τέκνων, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες με τους κωδικούς taxisnet, που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων και άλλαζαν το λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι τα επιδόματα τέκνων είκοσι τουλάχιστον γυναικών, είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα, ενώ εντοπίστηκαν στους ίδιους λογαριασμούς, συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Εξιχνιάσθηκαν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις, ενώ σε βάρους των κατηγορούμενων έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 17 θύματα.

Δυο εκ των 4 συνολικά δραστών, ο βασικός κατηγορούμενος και συγγενικό του πρόσωπο, αρνούνται τις κατηγορίες για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία.

Σχετικά Άρθρα

ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ): Παραμένουν πάνω από 920.000 οι άνεργοι

RadioVoice

Σχολείο στη Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μαθητή από πνιγμό την ώρα του φαγητού

RadioVoice

Θ.Βασιλακόπουλος: Μετά τον χιονιά επανήλθε… δριμύτερος – «Αν τα 100 ευρώ κόβονταν από το μισθό θα εμβολιάζονταν όλοι»

RadioVoice

Καιρός: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία εξπρές σήμερα

RadioVoice

Συγκλονιστικό σημείωμα εγκλωβισμένου οδηγού – «Αφήνω το αυτοκίνητο εδώ, πρέπει να πάρω τα χάπια μου»

RadioVoice

Βόλος: Έδειρε τη μητέρα του γιατί… δεν του έδινε χρήματα να πάει για καφέ

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα