Events

«Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπένγιαμιν» και «Ο Ερρίκος και η Μπάμπουσκα»

«Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπένγιαμιν» και «Ο Ερρίκος και η Μπάμπουσκα»

Δύο νέα εικονογραφημένα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και αναμένουμε να τα διαβάσουμε τις επόμενες ημέρες.

Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπένγιαμιν

Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπένγιαμιν της Pei-Yu Chang, είναι ένα βιβλίο ύμνος στη σημασία της ελευθερίας των ιδεών και της διαφορετικότητας.

Η αληθινή ζωή του Γερμανού φιλόσοφου Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο οποίος με την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ και την έναρξη των διωγμών κατά των Εβραίων εγκατέλειψε τη χώρα, παρουσιάζεται μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση και την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Pei-Yu Chang.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1892 στο Βερολίνο και πέθανε, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του στις 26 Σεπτεμβρίου 1940 στα ισπανικά σύνορα, για να μην πέσει στα χέρια της Γκεστάπο. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές του 20ου αιώνα.

     

Το προφίλ του πρωταγωνιστή σκιαγραφείται στο χαρτί ως αυτό του κυρίου Μπένγιαμιν, ενός φιλοσόφου με αξιοσημείωτες ιδέες που αναγκάζεται να δραπετεύσει από τη χώρα του, όταν ξεκινά η τιμωρία όλων των «διαφορετικών» ανθρώπων. Γεμίζει μια τεράστια βαλίτσα και διασχίζει λόφους και κοιλάδες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Τι μπορεί να περιέχει το μεγάλο αυτό μπαούλο και τι τον κάνει να φορτώνεται με αυτό, με κίνδυνο τη ζωή του;

Συγγραφέας: Pei-Yu Chang

Μετάφραση: Θάνος Καραγιαννόπουλος

 

Ο Ερρίκος και η Μπάμπουσκα

Μια συνηθισμένη μέρα, σε μία συνηθισμένη βόλτα, ένα μικρό αγόρι, ο Ερρίκος, αγοράζει μία ασυνήθιστη μπάμπουσκα. Μπορεί άραγε μια βόλτα να κρύβει μικρές εκπλήξεις; Κι αν ναι, μπορούμε να τις δούμε και να τις εκτιμήσουμε; Ένα βιβλίο που αποτυπώνει γλαφυρά τη ζωή που είναι γεμάτη εκπλήξεις, κρύβοντας παντού και πάντα το απρόσμενο.

Τι μπορούμε, αλήθεια, να συναντήσουμε στον δρόμο μας, πώς ανακαλύπτουμε καινούργιους φίλους, ποια είναι τα νέα, πολύχρωμα μονοπάτια που μπορούμε να πάρουμε;

   

Το βιβλίο αυτό μας φέρνει σε επαφή με τη διαφορετικότητα αλλά και τη μοναδικότητα των ανθρώπων, όπου αυτοί κι αν βρίσκονται. Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν ιδιότητες και χαρακτηριστικά που δεν είναι τόσο συνηθισμένα και ότι, αν το επιθυμούμε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα· να γίνουμε αστροναύτες, μουσικοί και ό,τι άλλο θελήσουμε. Γιατί η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις!

Συγγραφέας: Αρετή Κατσαντώνη

Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto

Προτείνεται για ηλικίες 3 +

Τα βιβλία «Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπένγιαμιν» και «Ο Ερρίκος και η Μπάμπουσκα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φουρφουρί

Σχετικά Άρθρα

ΖΙΖΕΛ Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού στο Ηρώδειο

RadioVoice

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ δυναμικά εναντίον του BULLYING και της Βίας

RadioVoice

Επανεκκίνηση του Πολυχώρου VAULT το Φεβρουάριο με τέσσερις παραστάσεις

RadioVoice

Πόλος έλξης η ΔΕΘ και οι… συναυλίες της

RadioVoice

“Talk Show” στη θεατρική σκηνή «Αθηναΐς»: Μια καφκική κωμωδία τηλεοπτικής (υπο)κουλτούρας σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή

newsroom

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία ο τρίτος κύκλος παραστάσεων για τις ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ της Λίλιαν Χέλμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα