Διεθνή

Η Τουρκία βγάζει πάλι το «Τσεσμέ» για έρευνες

Η Τουρκία βγάζει πάλι το «Τσεσμέ» για έρευνες

Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ στην Ανατολική Μεσόγειο έως τις 21/4/2022.

Το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ βγάζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο για να συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 21 Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνάς και Ενημέρωσης -Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των ερευνών καθώς και για την περιοχή στην οποία θα κινηθεί το σκάφος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Τσεσμέ είχε αποπλεύσει και πάλι, από την βάση του στην Κωνσταντινούπολη, για υδρογραφικές έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο -και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου- προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και το διάβημα της Αθήνας. Τελικά το ερευνητικό σκάφος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το ερευνητικό Τσεσμέ ανήκει στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και είναι ένα παλαιό πλοίο, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις έρευνας.

Τέθηκε σε υπηρεσία για το αμερικανικό ναυτικό το 1965 και το 1999 παραχωρήθηκε στην Τουρκία. Έχει μήκος 87 μέτρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 15 κόμβων και έχει πλήρωμα 37 ατόμων.

Η νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγες μέρες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, για «σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο».

Σχετικά Άρθρα

Νέο Σοκ για το ευρώ : Έπεσε κάτω από το δολάριο, στο 0,9998, μετά από 20 χρόνια

RadioVoice

WWF Ελλάς: Απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου για τα πλαστικά μιας χρήσης

RadioVoice

Μπάιντεν: «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού»

RadioVoice

Συναγερμός στην ΑΟΖ των ΗΠΑ! Το Λιμενικό εντόπισε ρωσο-κινεζικό ναυτικό σχηματισμό κοντά στην Αλάσκα

RadioVoice

Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, δεν διακόπτουμε τις επιχειρήσεις»

RadioVoice

Οι Τούρκοι στηρίζουν Πούτιν και ετοιμάζονται για το Αιγαίο

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα