Ελλάδα

«Η Oμοσπονδία Πάλης εκβιάζει τον παλαιστή Γιωρίκα Πιλίδη»

«Η Oμοσπονδία Πάλης εκβιάζει τον παλαιστή Γιωρίκα Πιλίδη»

Ο ελληνικός αθλητισμός, δυστυχώς, τρώει τα ίδια του τα παιδιά. Αθλητές που ασχολούνται με τα λεγόμενα «μικρά σπορ» μοχθούν καθημερινά στις προπονήσεις, προσπαθούν να φέρουν διακρίσεις για την πατρίδα μας, τιμώντας το εθνόσημο που φορούν στο στήθος, ωστόσο αντί για ένα «ευχαριστώ» δέχονται εκ των έσω τρικλοποδιές, από τις Ομοσπονδίες τους και όχι μόνο.

Τους φέρνουν στα όριά τους, και αρκετοί εξ αυτών αναγκάζονται να τα παρατήσουν, μην αντέχοντας την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί γύρω τους.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται ο Γιωρίκας Πιλίδης.

Με τη γαλανόλευκη, για την οποία παλεύει ο Πιλίδης σε κάθε παιχνίδι του
Με τη γαλανόλευκη, για την οποία παλεύει ο Πιλίδης σε κάθε παιχνίδι του

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης, ο οποίος έχει σαρώσει τα μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στο Βελιγράδι, ενώ μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πολλοί απόρησαν με την επιλογή του να πάει στο «Survivor». Αναρωτιόντουσαν πώς ένας τόσο μεγάλος πρωταθλητής αφήνει το άθλημά του για να πάει στον Άγιο Δομίνικο, την ώρα που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Το σκληρό… Survivor του Πιλίδη στον χώρο της πάλης

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Γιατί οι κακουχίες και στερήσεις που αντιμετώπισε στο παιχνίδι επιβίωσης του ΣΚΑΪ ο Έλληνας πρωταθλητής -ο οποίος κέρδισε την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού- ωχριούν μπροστά σε όσα τραβάει και στον ψυχολογικό πόλεμο που υφίσταται στον χώρο της πάλης.

Στη διάρκεια του «Survivor» o Πιλίδης έκανε μια καταγγελία-βόμβα, ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί πρόταση να στήσει αγώνα σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το zougla.gr απευθύνθηκε στον προπονητή του Χαράλαμπο Χαφουσίδη και στον πρόεδρο του συλλόγου αθλητών πάλης Πέτρο Μανουηλίδη.

Τόσο ο προπονητής του Γιωρίκα όσο και ο και αθλητής της πάλης μίλησαν αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, και τα όσα μας καταγγέλλουν θα συζητηθούν.

Το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Χαράλαμπος Χαφουσίδης, ο οποίος έχει οδηγήσει ουκ ολίγους αθλητές της ελληνικής πάλης σε μετάλλια και διακρίσεις, καταγγέλλει τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται ο ίδιος, και κατ’ επέκταση και ο Γιωρίκας, επειδή ο πρώτος δεν είναι αρεστός «στα συστήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Έκανε το… λάθος να ζητάει κάποιους πόρους για τους αθλητές του και εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στα «μαύρα κατάστιχα» των διοικούντων την ΕΛ.Ο.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης), οι οποίοι επιδεικνύουν

Ο Πιλίδης μαζί με τον προπονητή του
Ο Πιλίδης μαζί με τον προπονητή του

απέναντί του εκδικητική συμπεριφορά. Υπόθεση η οποία, όπως αναφέρει, χρονολογείται από την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π. ο Κώστας Θάνος.

Οι τάσεις φυγής του παγκόσμιου πρωταθλητή

Από τις… τρικλοποδιές δεν ξέφυγε ούτε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, οι οποίες ουσιαστικά τον είχαν ωθήσει  μακριά από την πάλη, και ο προπονητής του ήταν αυτός που πριν από δύο χρόνια έπεισε τον Έλληνα πρωταθλητή να επιστρέψει και να ενεργοποιηθεί εκ νέου με το αγαπημένο του άθλημα.

«Πάλι καλά που ήταν ο κύριος Χαράλαμπος και έπεισε τον Γιώργο να επιστρέψει στο άθλημα, γιατί είχε στραφεί στο ΜΜΑ» ανέφερε από τη μεριά του ο Μανουηλίδης.

Τα 10.000 ευρώ και οι καταγγελίες για εκβιασμό

Ο Χαράλαμπος Χαφουσίδης στη συνέντευξή του στο zougla.gr καταγγέλλει ότι ο αθλητής του δεν έχει λάβει ακόμη το ποσό των 10.000 ευρώ που δικαιούται από την Ομοσπονδία του λόγω της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χρησιμοποιούν αυτό το ποσό, όπως επισημαίνει, ως μοχλό πίεσης για να αναιρέσει την… πίστη του στον προπονητή του, τονίζοντας ότι ο άλλοτε ολυμπιονίκης της πάλης και πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π. Κώστας Θάνος βρίσκεται πίσω από αυτό.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από τον χώρο της πάλης αναφέρουν στο zougla.gr ότι ο Πιλίδης, λόγω των μεταλλίων που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια (οδοιπορικά κ.λπ. και μπόνους για τις κατακτήσεις), θα έπρεπε να είχε λάβει περίπου 300.000 ευρώ, την ώρα που, όπως επισημαίνουν, έχει λάβει… ψίχουλα.

Για την καταγγελία στο «Survivor»

Σε ερώτηση τόσο στον ίδιο τον προπονητή τού Πιλίδη όσο και στον Μανουηλίδη για το θέμα της καταγγελίας που έκανε στη διάρκεια του «Survivor» σχετικά με την πρόταση που δέχτηκε να στήσει τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατέστησαν σαφές ότι δεν τους έχει εκμυστηρευτεί ποτέ αυτό το γεγονός.

Στην ίδια συνέντευξη, τόσο ο Χαράλαμπος Χαφουσίδης όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου αθλητών πάλης

Ο Πιλίδης στο συμβούλιο του Survivor, όπου έκανε την καταγγελία
Ο Πιλίδης στο συμβούλιο του Survivor, όπου έκανε την καταγγελία

αναφέρουν πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με τον Κώστα Θάνο, τον οποίο κατηγορούν ότι, αν και έχει αποχωρήσει από την προεδρία, εκείνος συνεχίζει να κινεί τα νήματα στην Ομοσπονδία, ενώ αναφέρθηκε και σε εμπόδια που υπήρξαν στην προετοιμασία του αθλητή του εν όψει των Ολυμπιακών.

«Πριν το Προολυμπιακό ο Κώστας μού ζήτησε να ανανεώσουμε το συμβόλαιό μου», αποκαλύπτει για τον Κώστα Θάνο -ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Ομοσπονδία- ο προπονητής του Πιλίδη, με τον Μανουηλίδη να διευκρινίζει πως «ο κύριος Θάνος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στην Ομοσπονδία, ωστόσο συνεχίζει να διαπραγματεύεται τα πάντα αυτός».

Μάλιστα, όπως μας καταγγέλλει ο Χαφουσίδης, ο Γιωρίκας Πιλίδης βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για το θέμα του πρoπονητή του, και μετά από επιστολή που έστειλε εκείνος και κάποιοι συναθλητές του στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, λύθηκε το θέμα, και έτσι πήγαν στο Τόκιο.

«Ο Θάνος σύστησε άλλον αθλητή σε χορηγό που τον παρενόχλησε σεξουαλικά»

Μάλιστα, ο Χαφουσίδης κάνει ακόμη μία καταγγελία. Αυτή δεν αφορά στον Γιώργο Πιλίδη, αλλά σε έναν άλλον αθλητή, τον οποίο προπονούσε στο παρελθόν. Ο λόγος για τον Θανάση Καπαθανασίδη.

Συγκεκριμένα, μας ανέφερε ότι το 2014 ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π. γνώρισε τον συγκεκριμένο αθλητή σε έναν χορηγό, μετά από έναν αγώνα.

Ο εν λόγω χορηγός φώναξε τον Καπαθανασίδη στο σπίτι του, με το πρόσχημα να δοκιμάσει ρουχισμό για την πάλη. Όντως πήγε αυτός εκεί, ωστόσο γρήγορα ο αθλητής κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα περίμενε.

Ο χορηγός είχε ερωτικές βλέψεις, άρχισε να αγγίζει τον αθλητή, να του κάνει κομπλιμέντα για το σώμα του, πριν τελικά ο Καπαθανασίδης αποχωρήσει από το σπίτι του.

Για το συγκεκριμένο συμβάν, μάλιστα, έχει γίνει επίσημη καταγγελία από τον αθλητή, μετά την υπόθεση με τη Σοφία Μπεκατώρου, και αναμένονται εξελίξεις.

O Πέτρος Μανουηλίδης
O Πέτρος Μανουηλίδης

«Στην ιστιοπλοΐα έχει γίνει αυτή η καταγγελία και παρενέβησαν οι πάντες, και γι’ αυτή την υπόθεση ο συγκεκριμένος άνθρωπος βγαίνει και μιλάει για τον Πιλίδη» επισημαίνει ο Πέτρος Μανουηλίδης, ενώ αναρωτιέται, μεταξύ άλλων, πώς γνωρίζει τόσο καλά τα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας και μιλάει για τον Γιώργο.

Για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, όσον αφορά στο θέμα της καταγγελίας που έκανε στο «Survivor» ότι τον πλησίασαν για να στήσει τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι αν θα απολογηθεί τελικά για όσα δήλωσε, ο Χαράλαμπος Χαφουσίδης ανέφερε ότι «με τη συγκεκριμένη υπόθεση θέλουν να πιέσουν και πάλι τον Γιώργο για να τον έχουν του χεριού τους».

«Βγήκε ο πρώην αντιπρόεδρος και παραδέχτηκε ότι έστησε δύο αγώνες στο Σίδνεϊ για τον Θάνο»

Μάλιστα, κατήγγειλαν πως o πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κονιτσόπουλος είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα piperata.gr ότι στην Ολυμπιάδα του 2000 είχε αγοράσει δύο αγώνες υπέρ του Κώστα Θάνου, όταν εκείνος ως αθλητής είχε συμμετάσχει στο Σίδνεϊ.

Δηλαδή ο πρόεδρος του σωματείου, στο οποίο ανήκε τότε ο Θάνος, πλήρωσε ώστε να νικήσει σε δύο ματς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη συγκεκριμένη αποκάλυψη να έρχεται αφού οι δυο τους συνυπήρξαν ως πρόεδρος και ως αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία και αφότου διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους.

«Για την υπόθεση του Πιλίδη ακούστηκε ότι του έγινε πρόταση, ενώ στην άλλη υπόθεση βγαίνει αντιπρόεδρος και το επιβεβαιώνει ότι “εγώ αγόρασα δύο αγώνες στον τάδε κύριο”».

Η απάντηση του Κώστα Θάνου

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Θάνο και του ζητήθηκε η θέση του για τις καταγγελίες που αφορούν στο πρόσωπό του.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π. δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Αρκέστηκε να διαψεύσει τα παραπάνω, ενώ ανέφερε ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του νυν προέδρου της ΕΛ.Ο.Π.

Παράλληλα, συνομιλήσαμε με τον νυν πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Π., Στέργιο Λεωνάκη, στον οποίο τέθηκαν τα τρία παρακάτω ερωτήματα:

– Για ποιον λόγο δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που δικαιούται να πάρει ο Πιλίδης και τι απαντά στις καταγγελίες ότι δεν του δίνονται ως μοχλός πίεσης επειδή στηρίζει τον προπονητή του;

– Γιατί δεν καλύπτονταν τα έξοδα του προπονητή του για την προετοιμασία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποια είναι η απάντησή του ότι ουσιαστικά κινεί τα νήματα ο Κώστας Θάνος στην Ομοσπονδία;

Όσον αφορά στο θέμα του Χαφουσίδη για την προετοιμασία του αθλητή εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, επισήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα του προπονητή του λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής της, αν και ο κόουτς του Γιωρίκα, όπως μας δήλωσε, υπέγραψε συμβόλαιο ομοσπονδιακού προπονητή με την ΕΛ.Ο.Π.

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες – Απαγχονισμένος βρέθηκε 42χρονος

RadioVoice

Ο Καιρός την Κυριακή: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

RadioVoice

Πάτρα: 73χρονη βρέθηκε νεκρή – Ανήμπορο να καλέσει βοήθεια το 16χρονο εγγόνι της με ειδικές ανάγκες

RadioVoice

Βιασμός 12χρονης: «Μου έδιναν 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο» – Έχει κατονομάσει 4 ακόμα η ανήλικη – Έρχονται νέες συλλήψεις

RadioVoice

Λάρισα: Ποινή κάθειρξης 8 ετών σε 27χρονο για απόπειρα βιασμού και ληστεία 89χρονης

RadioVoice

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μέσω gov.gr η βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού για απουσία από την εργασία

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα