Διεθνή

Η Αργεντινή έκλεισε συμφωνία με το ΔΝΤ για 45 δισ. δολάρια

Η Αργεντινή έκλεισε συμφωνία με το ΔΝΤ για 45 δισ. δολάρια

Η Αργεντινή συμφώνησε για ένα εφεδρικό ντιλ 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η Αργεντινή έχει συνάψει συμφωνία για ένα εφεδρικό ντιλ 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση, μια σημαντική πρόοδος στις τεταμένες και μακροχρόνιες συνομιλίες για την αναδιάρθρωση δανείων που η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής βρίσκεται σε συνομιλίες, σύμφωνα με το Reuters για περισσότερο από ένα χρόνο με το ΔΝΤ σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα για την ανανέωση του χρέους από μια αποτυχημένη δανειακή συμφωνία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2018, τη μεγαλύτερη ποτέ του ταμείου. Ολοκλήρωσε πληρωμή 700 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει την Παρασκευή.

“Με αυτή τη συμφωνία, μπορούμε να οργανώσουμε το παρόν και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον”, είπε ο πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες σε ομιλία του στο έθνος από την κατοικία του στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν θα περιορίσει τα οικονομικά σχέδια ή τις δαπάνες της Αργεντινής.

“Είχαμε ένα απλήρωτο χρέος, το οποίο μας άφησε χωρίς παρόν και μέλλον. Τώρα έχουμε μια λογική συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας μέσω της ανάπτυξής μας.”

Το ΔΝΤ δεν σχολίασε τη συμφωνία.

Η πρόσφατη αβεβαιότητα σχετικά με μια συμφωνία έπληξε τα κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, ενώ η ρητορική κατά του ΔΝΤ έχει αυξηθεί στη χώρα παραγωγής σιτηρών, με ορισμένους διαδηλωτές την Πέμπτη να ζητούν από την κυβέρνηση να αναστείλει τις αποπληρωμές.

Σχετικά Άρθρα

Τσαβούσογλου: «Η Γερμανία έχασε την αμεροληψία της» -Μπέρμποκ: «Ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της ΕΕ»

RadioVoice

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ άρχισαν να αναπτύσσουν μία πιο ρεαλιστική άποψη για τη συριακή κρίση

RadioVoice

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: “Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”

RadioVoice

Η μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών – Στεγνώνουν τα ποτάμια της Ευρώπης

RadioVoice

Χιλή: Νέος πρόεδρος ο 36χρονος Γκαμπριέλ Μπόριτς

RadioVoice

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μοναστήρι στο Ντονιέτσκ – 3 μοναχοί νεκροί

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα