Διεθνή

Γερμανία! Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα εμβόλια: «Γιατί αγοράστηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες»

Γερμανία! Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα εμβόλια: «Γιατί αγοράστηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας.

Καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση επειδή μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται με το θέμα να έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση στην χώρα για την σπατάλη χρημάτων.

Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.

Η αντιπαράθεση

Ενόψει της επικείμενης καταστροφής εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνoϊού, ο πολιτικός Υγείας του CDU, Georg Kippels, επέκρινε τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach (SPD).

Ο Lauterbach, είπε, είχε “συσσωρεύσει εμβόλια στην αρχή του έτους χωρίς κάποιο αιτιολογία, εκ των οποίων τώρα μεγάλες ποσότητες θα λήξουν”, δήλωσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών στην επιτροπή Υγείας της ομοσπονδιακής Βουλής σε εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης “Funke”.

Ο Kippels σημείωσε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή ευθύνη της Γερμανίας να “παράσχει επίσης υγειονομική περίθαλψη στο νότιο ημισφαίριο”. Ο υποδειγματικός χαρακτήρας της Γερμανίας στην παγκόσμια υγεία θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το γεγονός.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, περίπου τρία εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις κατά του κορωνοϊού θα καταστραφούν λόγω της λήξης της διάρκειας ζωής τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια από αυτά που χρησιμοποιούνται και μπορούν να δοθούν. Η διεθνής πρωτοβουλία για τα εμβόλια Covax, για παράδειγμα, δεν δέχεται επί του παρόντος δωρεές.

Τον Δεκέμβριο, ο Lauterbach είχε προειδοποιήσει για επικείμενη έλλειψη εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ανακοίνωσε ότι ήθελε να αγοράσει πολλές δόσεις εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Wimbledon, Κύργιος – Γκαρίν 3-0: Ιστορική πρόκριση του Νικ στα ημιτελικά σε grand slam!

RadioVoice

Νησί-φάντασμα κοντά στη Βρετανία-Είναι ορατό μόνο για μία μέρα κάθε 7 χρόνια

RadioVoice

Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ντεριπάσκα στο Λονδίνο

RadioVoice

Ουκρανία-ΕΕ: Οι 27 αποφάσισαν επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

RadioVoice

Ζαχαροπούλου: Νέα μαρτυρία από ανήλικη ασθενή σε βάρος της υφυπουργού του Μακρόν

RadioVoice

Στη Λευκορωσία η Ρώσικη αντιπροσωπεία για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα