Διεθνή

Γερμανία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις τιμές και κόβουν τις εκπτώσεις!

Γερμανία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις τιμές και κόβουν τις εκπτώσεις!

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές των αυτοκινήτων, καθώς η ζήτηση για νέα οχήματα ξεπερνά την προσφορά, εξαιτίας της μείωσης στην παραγωγή, απόρροια της έλλειψης ημιαγωγών.

Σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, μπορεί η εικόνα να έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι ελλείψεις σε μάικροτσιπ είναι ακόμη μεγάλες και οι επιπτώσεις τους στην αυτοκινητοβιομηχανία παραπάνω από αισθητές.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλλειψη ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι πελάτες είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για να πάρουν το αυτοκίνητο της επιλογής τους.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχονται μέτρα για πιο φτηνή φόρτιση – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερες πληθωριστικές πιέσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η ετήσια αύξηση των τιμών έφτασε στο 6% στο τέλος του περασμένου έτους και υποχώρησε πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η οικονομία της Γερμανίας που έχει ως ατμομηχανή τη βιομηχανία, έχει καθυστερήσει να ανακάμψει από την πανδημία σε σύγκριση με τις οικονομίες άλλων χωρών της Ευρώπης, την ώρα που το ένα πέμπτο των εργαζομένων στον τομέα των αυτοκινήτων έχασε την εργασία του τον Δεκέμβριο.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10% στη Γερμανία το 2021 και περιορίστηκαν σε 2,6 εκατ. μονάδες, μείωση που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Καθώς ο αριθμός των παραγόμενων αυτοκινήτων παραμένει χαμηλός και η ζήτηση είναι υψηλή, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αυξήσουν τώρα τις τιμές, αναφέρει η έκθεση του Ifo. Έτσι, οι αντιπροσωπείες μπορούν τώρα να πουλήσουν το απόθεμά τους σε πελάτες χωρίς να προσφέρουν εκπτώσεις, συμπληρώνει.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία έστειλε στη Γαλλία τεράστιο μαγνήτη 200 τόνων – Σε τι χρησιμεύει η συσκευή;

RadioVoice

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Φεγγάρι του Οξύρρυγχου – Γιατί πήρε αυτό το όνομα;

RadioVoice

Σκωτία: Αισιόδοξη η πρωθυπουργός για την ανεξαρτησία της χώρας

RadioVoice

Βρετανία: Η Βουλή ξεκινάει έρευνα για το πως στήθηκε η πανδημία του τρόμου

RadioVoice

Μαριούπολη: Έπεσε το Azovstal

RadioVoice

Βέλγιο: Καταργείται η γενική χρήση μάσκας και το υγειονομικό πάσο σε εστίαση και χώρους θεάματος

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα