Οικονομία

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Στα 40 ευρώ ανά θερμική MWh θα διαμορφωθεί η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Απρίλιο, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με επιστολή του στις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτοί είναι οι διεκδικητές των δημοσίων έργων ύψους 748 εκατ. ευρώ!

RadioVoice

Πρώτη κατοικία: Ανοίγει σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την προστασία της

RadioVoice

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από το 2023

RadioVoice

Λαγκάρντ: “Κύρια προτεραιότητα είναι ο πληθωρισμός”

RadioVoice

Σολτς: Οικονομικό πακέτο για την προστασία από τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού

RadioVoice

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αλλαγές στα πρόστιμα-Θα γίνουν πιο αυστηρά

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα