Ελλάδα

Φαρμακοποιοί στα Χανιά στέλνουν φαρμακευτικό υλικό στην Ουκρανία

Φαρμακοποιοί στα Χανιά στέλνουν φαρμακευτικό υλικό στην Ουκρανία

Στη συγκέντρωση και αποστολή φαρμακευτικού υλικού στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, προχώρησαν ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων και οι φαρμακοποιοί της περιοχής σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Ελλάδος του κλάδου.

Τα υπό αποστολή είδη συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Συνεταιρισμού στις Μουρνιές Χανίων και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αναστάσιος Βάμβουκας, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, θα προωθηθούν στην Ουκρανία μέσω του ουκρανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης για να δοθεί βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας». Παράλληλα τόνισε ότι ο Συνεταιρισμός και τα μέλη του θα συνεχίσουν την προσπάθεια για αποστολή βοήθειας προς την Ουκρανία.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι γάζες, οροί, αντιβιοτικά και αναλγητικά φάρμακα, καθώς και φαρμακευτικό υλικό που έχει ζητήσει μέσω της οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», η ουκρανική πρεσβεία.

Εκτός από τη συγκεκριμένη δράση ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Χανίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Μανώλης Κατσαράκης, συμβάλλει οικονομικά σε πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αγορά και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Καιρός Κυριακής: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα

RadioVoice

Βάρδα Ηλείας: 67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετικό όπλο

RadioVoice

Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 53χρονου άστεγου στα Χανιά

RadioVoice

Αυτοκτονία 14χρονου: Τι καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας από το γυμνάσιο του Μάκη που ξυλοκοπήθηκε άγρια

RadioVoice

Πανελλήνιες 2022: Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

RadioVoice

Βάσεις 2022: Οι τάσεις ανά πεδίο – Οι πρώτες εκτιμήσεις

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα