Οικονομία

Εστιάτορες σκέφτονται να βγάλουν τις τηγανιτές πατάτες από το μενού λόγω της ακρίβειας

Εστιάτορες σκέφτονται να βγάλουν τις τηγανιτές πατάτες από το μενού λόγω της ακρίβειας

Το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων οδηγεί σε έμφραγμα τις επιχειρήσεις εστίασης που βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να τινάζεται στον αέρα. Ιδίως η αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό του αλλά και στη χρήση του.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής που πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού. Ανάμεσά τους και το αγαπημένο έδεσμα σχεδόν όλων, τις τηγανιτές πατάτες.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ελλείψεις στο ηλιέλαιο

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.

To τυλιχτό σουβλάκι παύει να είναι φθηνό φαγητό

Σε επίπεδα τιμών που αναγκαστικά τα βγάζουν από την κατηγορία των φθηνών φαγητών, φτάνουν πλέον τα σουβλάκια, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης

Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά, επηρεάζουν και αυτό, καθώς έχει αυξηθεί η τιμή του κρέατος, αλλά και των άλλων συστατικών του «εθνικού φαγητού».

Το ηλιέλαιο παίζει και εδώ βασικό ρόλο καθώς η τιμή του αυξάνεται διαρκώς.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που ακούστηκε το πρωί του Σαββάτου, καθώς από εκεί που η παραγγελία για 10 λίτρα κόστιζε 16 ευρώ, πλέον έχει πάει στα 26.

Έτσι μαζί με τις άλλες αυξήσεις παράσυρε και την τιμή του τυλιχτού με γύρο, το οποίο από τα 3.50 πήγε στα… 3.90.

Σχετικά Άρθρα

Ακίνητα: Φθηνότερη ανά τετραγωνικό ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η Αθήνα

RadioVoice

Ποια αγαθά και υπηρεσίες διατηρούν ή αλλάζουν συντελεστή ΦΠΑ από 1η Ιουλίου

RadioVoice

Ακίνητα: Αντίστροφη μέτρηση για τις «φθηνές» μεταβιβάσεις

RadioVoice

ΗΠΑ: Σε ανοδική τροχιά τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες

RadioVoice

Τέλη Κυκλοφορίας: Προσοχή – Για ποιους δεν ισχύει η παράταση;

RadioVoice

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Δείτε αν είστε δικαιούχοι – Τότε θα μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό σας

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα