Οικονομία

Επίδομα Θέρμανσης: Οι δικαιούχοι που κερδίζουν από την επιδότηση

Επίδομα Θέρμανσης: Οι δικαιούχοι που κερδίζουν από την επιδότηση

Με τον χειμώνα προ των πυλών, η επιδότηση θέρμανσης αποτελεί… βάλσαμο για τα ελληνικά νοικοκυριά.

-Αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους,
-Κίνητρα για να επιστρέψουν στο πετρέλαιο τα νοικοκυριά, αλλά και
-Παρέμβαση στην τιμή πετρελαίου απευθείας στην αντλία.

Στόχος είναι φυσικά η πλήρης απεξάρτηση από το φυσικό αέριο αλλά και η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι το οποίο αποτελεί άλλωστε πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης

Το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο στα 350 ευρώ, ενώ θα φτάσει τα 700 ευρώ για όσους επιλέξουν τη μετατροπή και τη θέρμανση με πετρέλαιο.

Αυξημένα θα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να γίνουν περισσότεροι οι δικαιούχοι. Για άγαμο το όριο του ετήσιου εισοδήματος αυξάνεται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ, για τον έγγαμο από τα 20.000 στα 24.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Με βάση το ισχύον καθεστώς, το επίδομα λαμβάνουν όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, ενώ επιδοτούνται και τα νοικοκυριά που κατοικούν σε οικισμούς μέχρι 2.500 κατοίκους και ζεσταίνονται με καυσόξυλα και pellet.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το επίδομα ξεκινούσε από 100 ευρώ και έφτανε τα 750 ευρώ, ενώ δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ήταν όσοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό έως 14.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 ευρώ για έγγαμο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνονταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Τι σημαίνει η επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία

Δραστική παρέμβαση απευθείας στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, προανήγγειλε τόσο χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας του όσο και σήμερα κατά την συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, χωρίς εντούτοις να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, πέρσι η σεζόν «άνοιξε» με τιμή πετρελαίου στο 1,16 ευρώ με την ρωσική εισβολή να «εκτοξεύει» στο τέλος της, την 15/04/ με την τιμή κοντά στο 1.60 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις πως φέτος, στις 15/10 η σεζόν θα ανοίξει με την τιμή πετρελαίου να κυμαίνεται σε ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο.

Ειδικότερα η επιδότηση υπολογίζεται στα 0,25 λεπτά το λίτρο στην αντλία ώστε η τιμή έτσι να υποχωρήσει κοντά στο 1,35 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Κρυπτονομίσματα: Πτωχεύει η FTX – Αναταραχή στην αγορά crypto

RadioVoice

Wall Street: Άνοδος άνω των 400 μονάδων για τον Dow Jones

RadioVoice

ΕΦΕΤ: Το κόστος των τροφίμων ο κύριος παράγοντας που απασχολεί τους Ευρωπαίους

RadioVoice

Δραματική αύξηση των χρεών στην Εφορία, παρά το φοροκυνηγητό, τα πρόστιμα, τους πλειστηριασμούς

RadioVoice

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Τι ισχύει με την επιδότηση

RadioVoice

Στο 12% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός: Η ακρίβεια «καίει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα