Οικονομία

Επίδομα καυσίμων στα ταξί: 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους

Επίδομα καυσίμων στα ταξί: 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ, σε 4.252 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί κατά τον μήνα Απρίλιο, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

Συνολικά, η αποζημίωση, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο, έχει χορηγηθεί σε 23.931 δικαιούχους και το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί ανέρχεται στα 4.786.200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Ε.Ε. : Θεσπίζεται ο ελάχιστος φόρος 15% στις πολυεθνικές

RadioVoice

Έρχεται οικονομικός Αρμαγεδδών για τη Δύση; Τα ομόλογα αυτό δείχνουν

RadioVoice

ΕΕ: Πλεονάσματα για το κράτος από το 2024, με ή χωρίς ανάπτυξη

RadioVoice

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Σχεδιάζει αλλαγές φορολογικών κανόνων εισοδήματος ύψους 10 δισ. λιρών

RadioVoice

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική την Δευτέρα

RadioVoice

Κλείσιμο με μικρή πτώση στη Wall Street

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα