Διεθνή

Εκλογές στην Αυστραλία την 21η Mαΐου

Εκλογές στην Αυστραλία την 21η Mαΐου

Οι Αυστραλοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο 31ος πρωθυπουργός της χώρας και ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία για τα επόμενα τρία χρόνια, κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Με την προκήρυξη των εκλογών από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, αρχίζει και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία, που θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Στο μήνυμα του προς τους ψηφοφόρους ο Σκοτ Μόρισον παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του συνασπισμού Φιλελεύθερων – Εθνικών δεν ήταν «τέλεια», αλλά κατά την γνώμη του «έσωσε» την χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, «διέσωσε» την οικονομία και μείωσε την ανεργία. Ζήτησε τους πολίτες να κριθεί από τα όσα έχει πετύχει και να μην «ρισκάρουν» το μέλλον της χώρας ψηφίζοντας τους Εργατικούς.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί ως νταής και ψεύτης, από μέλη του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά οι Εργατικοί με τον Άντονυ Αλμπανίζι στην ηγεσία, υπόσχονται καλύτερη κοινωνική πολιτική, με έμφαση στην υγεία, την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Θέλοντας να εστιάσουν στα σημεία που η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έχει καλύψει με τις έως τώρα πολιτικές της. Τελευταία φορά που ψηφίστηκαν οι Εργατικοί στην εξουσία της Αυστραλίας ήταν το 2013.

Απομένει να φανεί τί θα βγάλουν οι κάλπες στις εκλογές της 21ης του Μάη, με 17 εκατομμύρια Αυστραλούς να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σχετικά Άρθρα

Αλβανία: Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μπαϊράμ Μπέγκαϊ επέλεξε ο Εντι Ράμα για νέο πρόεδρο

RadioVoice

Ακάρ: Κακός γείτονας η Ελλάδα, αλλά να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας

RadioVoice

Πληροφορίες για Ρώσους κατασκόπους στην Ουκρανία έδωσε η Μοσάντ και η CIA

RadioVoice

Επικεφαλής Moderna: Πιθανή τέταρτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο

RadioVoice

UNICEF: «Kαταστροφικά» επίπεδα παιδικού υποσιτισμού λόγω της ανόδου στις τιμές των τροφίμων

RadioVoice

Χιλή: Νέος πρόεδρος ο 36χρονος Γκαμπριέλ Μπόριτς

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα