Ελλάδα

Αθήνα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

Αθήνα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στο Δήμο της Αθήνας

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έκαναν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους και εργασίες, ώστε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές δομές, να γίνει με απόλυτη ασφάλεια.

Περιφέρεια Αττικής: Αυτές οι περιοχές εξαιρούνται

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις σε περιοχές που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας.

Συγκεκριμένα, ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στο Δυτικό τομέα Αθηνών
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγίας Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ. Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Βιλίων και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.
-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής
εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.
Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Σχετικά Άρθρα

1,8 εκατ. οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ

RadioVoice

Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στον υπολογισμό των μορίων

RadioVoice

Γέφυρα Ευήνου: Ποια θα είναι η μόνιμη και ποια η προσωρινή λύση ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός των χωριών

RadioVoice

Κέρκυρα: Νεκρός 47χρονος αστυνομικός που έπεσε στο κενό από ύψος 4 μέτρων

RadioVoice

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Τι γιορτάζουμε σήμερα

RadioVoice

Μeteo: Αναβαθμίζει την κακοκαιρία σε κατηγορία 4

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα