Διεθνή

Alert! Ουκρανία: Μπαίνουν στο εργοστάσιο μεταλλουργίας «Azovstal» οι Ρώσοι – «Καθαρίζουν» τους τελευταίους νεοναζί που κρύβονται εκεί

Alert! Ουκρανία: Μπαίνουν στο εργοστάσιο μεταλλουργίας «Azovstal» οι Ρώσοι – «Καθαρίζουν» τους τελευταίους νεοναζί που κρύβονται εκεί

Εντολή να «εκκαθαριστεί» πλήρως η Μαριούπολη από τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ δόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις και Τσετσένους μαχητές, οι οποίοι από τα ξημερώματα έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για να μπουν στο εργοστάσιο «Azovstal» στο οποίο παραμένουν κλεισμένοι μέσα Ουκρανοί νεοναζί.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο εδώ και ημέρες, με τον ηγέτη της καυκασιανής ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, χιλιάδες άνδρες του οποίου πολεμούν στη Μαριούπολη, να διαβεβαιώνει ότι 90% ως 95% αυτού του στρατηγικής σημασίας λιμανιού βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές έχουν αναδιπλωθεί στο εργοστάσιο μεταλλουργίας «Azovstal», που βρίσκεται στην ανατολική Μαριούπολη.

Εκεί ετοιμάζονται να μπουν οι Τσετσένοι, ώστε να ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής από τη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα χαράματα, ενώ υπάρχουν φόβοι από τους Ρώσους ότι οι νεοναζί του Αζόφ κρατούν αιχμαλώτους αμάχους για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ζωντανή ασπίδα.

Αυτός ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και μέρα στην ημέρα θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση των Ρώσων στην Μαριούπολη.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και ημέρες οι Ρώσοι είχαν ζητήσει από τους νεοναζί του Αζόφ να παραδοθούν, ώστε να πάνε σε δίκη, πράγμα το οποίο δεν έγινε.

 

Σχετικά Άρθρα

Πορτογαλία-εκλογές: Αυτοδυναμία θέλουν οι Σοσιαλιστές του Αντόνιο Κόστα

RadioVoice

Γερμανία: Η πυρηνική ενέργεια κλονίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό

RadioVoice

ΟΗΕ: Πάνω από 368.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφυγαν από την χώρα και ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει

RadioVoice

Αυτή θα είναι η νέα Ουκρανία: Μια συνομοσπονδία ημι-ανεξάρτητων κρατών

RadioVoice

ΗΠΑ: Προκλητικές οι κινήσεις της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν

RadioVoice

Global Times: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν «μυστικά όπλα» εναντίον Ρωσίας και Κίνας

RadioVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα